Origen y evolución de la corteza continental
Agüera Àngel, Cristina
Martínez Fernández, Francisco José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Fecha: 2014
Descripción: 29 pag.
Resumen: Tanto en el Arcaico como hoy en día, los granitoides constituyen el núcleo de la corteza continental formada en las zonas de subducción. Parte de estos granitoides proceden de magmas basálticos hidratados que ascienden desde el manto hasta la base de la corteza donde son sometidos a cristalización fraccionada para producir magmas graníticos más evolucionados. Hay otros modelos que explican que los magmas evolucionan desde la base de las mesetas oceánicas, pero este modelo es contradictorio ya que tales no tienen agua que es esencial para formar fundido granítico. La corteza hadeana era máfica y sufrió una fusión parcial interna, esta fue interrumpida por un bombardeo meteorítico. Después de esto, hace unos 3900 Ma, la tectónica de placas comenzó a funcionar. A final del Arcaico y hasta finales del Proterozoico, la corteza continental creció episódicamente por la convección acelerada del manto. El mayor volumen de corteza continental se dio con la llegada de superplumas mantélicas desplazando material de la parte superior del manto y acelerando la velocidad de subducción.
Resumen: Tant a l'Arqueà com avui en dia, els granitoids constitueixen el nucli de l'escorça continental formada a les zones de subducció. Part d'aquests granitoids procedeixen de magmes basàltics hidratats que ascendeixen des del mantell fins a la base de l'escorça on són sotmesos a cristal·lització fraccionada per a produir magmes granítics més evolucionats. Hi ha altres models que expliquen que els magmes evolucionen des de la base dels altiplans oceànics, però aquest model es contradictori ja que tals no tenen aigua que és essencial per a formar fos granític. L'escorça hadeana era màfica y va patir una fusió parcial interna, aquesta va ser interrompuda per un bombardeig meteòric. Després d'aquest, fa uns 3900 Ma, la tectònica de plaques va començar a funcionar. A final de l'Arqueà i fins a finals del Proterozoic, l'escorça continental va créixer episòdicament per la convecció accelerada del mantell. El major volum d'escorça continental es va donar amb l'arribada de superplomes mantèl·liques desplaçant material de la part superior del mantell y accelerant la velocitat de subducció.
Resumen: Both the Archaic as today, the granitoids are the core of the continental earth's crust formed in subduction zones. Part of these granitoids are from basaltic hydrated magmas that ascend from mantle to the base of the earth's crust where they are subjected to fractional crystallization to produce more evolved granitic magmas. There are other models that explain the magmas evolve from the base of oceanic plateaus, but this model is contradictory as such do not have water that is essential to form granitic molten. The Hadean crust was mafic and suffered internal partial melting, this was interrupted by a meteorite bombardment. After this, about 3900 million years, and plate tectonics began operating. At the end of the Archean and until the last of Proterozoic, the continental earth's crust grew episodically by mantle accelerated convection. The largest volume of continental crust occurred with the arrival of mantélica junior lightweight material moving upper mantle and accelerating the rate of subduction.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Castellà
Titulación: Geologia [2500254]
Plan de estudios: Grau en Geologia [817]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Terra ; Escorça ; Corteza terrestre



29 p, 1.5 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultat de Ciencias. TFG

 Registro creado el 2014-11-04, última modificación el 2022-05-07



   Favorit i Compartir