Estudi del metabolisme energètic i de recursos de l'aviari del Zoo de Barcelona : mesures cap a la sostenibilitat
SOMSOA (Grup de recerca)
Abad Marí, Mireia
Anglada Ortiz, Griselda
Balle Llabrés, Francisca
Mata Borràs, Catalina de
Rieradevall, Joan, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Hierro Gutiérrez, Almudena, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Boada, Martí, 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Duch Cortinas, Jordi, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2015
Descripció: 106 pag.
Resum: En col·laboració amb el Zoo de Barcelona, s'ha realitzat un estudi sobre el metabolisme energètic i de recursos de l'edifici aviari. El fet que el Zoo només disposi de dades del conjunt del seu metabolisme -i en cap cas dels sistemes que el formen- a més de la particular situació geogràfica del mateix, ha estat determinant a l'hora de realitzar l'estudi. Aquest s'ha centrat tant en l'anàlisi dels vectors energètic -que engloba electricitat i gas natural- i hídric, com en els fluxos d'aliments i residus generats. Les dades obtingudes per a cada vector han permès conèixer quina importància té el sistema aviari dins del conjunt, així com plantejar les actuacions de millora més viables, destinades a la reducció del consum energètic i hídric del sistema estudiat per tal d'avançar cap a la sostenibilitat.
Resum: En colaboración con el Zoo de Barcelona, se ha realizado un estudio sobre el metabolismo energético y de recursos del edificio aviario. El hecho que el Zoo solamente disponga de datos del conjunto de su metabolismo -y en ningún caso de los sistemas que lo forman- además de la particular situación geográfica del mismo, ha sido determinante para realizar el estudio. Éste se ha centrado tanto en el análisis de los vectores energético -que engloba electricidad y gas natural- e hídrico, como en los flujos de alimentos y residuos generados. Los datos obtenidos para cada vector permiten conocer la importancia del sistema aviario dentro del conjunto y plantear las actuaciones de mejora más viables, destinadas a la reducción del consumo energético e hídrico del sistema estudiado para avanzar hacia la sostenibilidad.
Resum: The study about the aviary's energetic and resources metabolism has been done in cooperation with the Barcelona's Zoo. The fact that the Zoo only has metabolism data at its disposal as a whole -and in any case data from its systems- as well as the particularity of its localization, has been determined at the time to realize this study. This paper will be focused both on the analysis of the energetic (which includes electricity and natural gas) and hydrological vector, and on the nourishment and generated waste flux. The obtained data in each vector has permitted to know which is the importance of the aviary inside the whole Zoo, as well as to consider the most viable improvement actions, focused on the reduction of the energetic and hydrological use in the studied system in order to improve upon the sustainability.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Pla d'estudis: Grau en Ciències Ambientals [959]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Aviari ; Metabolisme energètic ; Metabolisme de recursos ; Sostenibilitat ; Autosuficiència ; Zoo de Barcelona



106 p, 4.3 MB

9 p, 404.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències. TFG

 Registre creat el 2015-03-16, darrera modificació el 2023-05-05



   Favorit i Compartir