Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/136525
Qualitat i Seguretat en la Producció Ramadera [103970]
Martín Orue, Susana María
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Quality and Safety in Livestock Production
Data: 2015-16
Resum: Avui en dia hi ha una demanda creixent, per part de la societat, de màximes garanties en els aliments que consumim i en particular en aquells aliments d'origen animal. Garantir la qualitat i seguretat d'aquests productes implica l'aplicació de programes de control al llarg de tota la cadena de producció sota el principi "des de la granja a la taula". Sota aquesta perspectiva, el sector primari adquireix una rellevància especial considerant la complexitat i diversitat dels processos de producció. En aquest sentit els veterinaris del segle XXI haurien de ser professionals amb coneixements i habilitats suficients que els capacitin per avaluar i gestionar els diferents esquemes de control que puguin plantejar-se. Entre els objectius que persegueix aquesta assignatura està que els alumnes coneguin els principis bàsics que regeixen els diferents sistemes de gestió de qualitat i seguretat més comunament utilitzats en la producció primària como poden ser els codis de bones pràctiques d'higiene (BPH) a les explotacions ramaderes, o els programes d'Anàlisi de Punts Crítics i de Control (APPC) en fàbriques de pinsos o industries primàries. També que coneguin els principals organismes nacionals, europeus i internacionals que dictaminen i regulen diferents polítiques de control, amb una menció especial a les diferents empreses i organismes certificadors. En acabar aquesta assignatura hauran de ser capaços d'identificar els principals perills de tipus biològic i químic que amenacen els diferents sistemes de producció, incloent-hi aspectes mediambientals, així com les principals estratègies dirigides a reduir i controlar els riscos. Es farà un especial èmfasi en aquells aspectes 1 Qualitat i Seguretat en la Producció Ramadera 2015 - 2016 relatius al control de l'alimentació del bestiar, així com la identificació animal i la traçabilitat al llarg de tot el procés productiu. Al finalitzar els alumnes seran capaços de dissenyar i avaluar esquemes de control i millora de qualitat i de seguretat basats en codis de BPH i programes de APPC.
Resum: Nowadays there is a growing demand from society for safe and quality foods, particularly those of animal origin. Ensuring the quality and safety of these products involves implementing control programs throughout the whole production chain under the principle "from farm to table. " The objectives of this course is that students will know the basic principles governing the different management systems commonly used in primary production like codes of Good Farming Practices (GFP) or the principles of Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) between others. We also pursue that the students will know the main Authorities (at International, European or National level) that define and regulate the different food polices and will became familiar to the different main regulations. We also will pay attention to the different available schemes to certify the different processes and final food products. At the end of this course students will be able to identify the main biological and chemical hazards that threaten the production chain including environmental concerns. Also they will be able to identify the main tools available to reduce and control risks. The course will specially focus on the control of risks by means of the identification and traceability throughout the whole production chain.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Veterinària [955]Català
1 p, 43.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2015-07-22, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir