Web of Science: 0 citations, Google Scholar: citations
Schopenhauer y el idealismo kantiano
López de Santa María, Pilar (Universidad de Sevilla)

Additional title: Schopenhauer i l'idealisme kantià
Additional title: Schopenhauer and Kant's idealism
Date: 2015
Abstract: El presente artículo toma como punto de partida la crítica de Schopenhauer a la segunda edición de la Crítica de la razón pura de Kant y pretende ahondar en la forma de idealismo que cada uno de ellos adopta, así como en los respectivos supuestos en que se basan. El análisis conduce finalmente a encontrar la raíz última de la discrepancia en la diferente forma de concebir la intuición empírica y las relaciones entre el mundo del fenómeno y el dominio de la metafísica.
Abstract: El present article pren com a punt de partida la crítica de Schopenhauer a la segona edició de la Crítica de la raó pura de Kant i pretén aprofundir en la forma d'idealisme que cada un d'ells adopta, com també en els respectius supòsits en què es basen. L'anàlisi condueix finalment a trobar l'arrel última de la discrepància en la diferent forma de concebre la intuïció empírica i les relacions entre el món del fenomen i el domini de la metafísica.
Abstract: This paper takes as its starting point Schopenhauer's criticism of Kant's second edition of the Critique of Pure Reason and aims to look in depth at the form of idealism that each of them adopts and the respective assumptions they are based on. The analysis ultimately leads to the discovery of the last root of the discrepancy in the different ways of conceiving empirical intuition and the relations between the world of phenomena and the domain of metaphysics in both thinkers.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Subject: Schopenhauer ; Kant ; Idealismo ; Intuición empírica ; Fenómeno ; Idealisme ; Intuïció empírica ; Fenomen ; Shopenhauer ; Idealism ; Empirical intuition ; Phenomenon
Published in: Enrahonar : quaderns de filosofia, Vol. 55 (2015) , p. 11-29 (Articles) , ISSN 2014-881X

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Enrahonar/article/view/302867
Adreça original: https://revistes.uab.cat/enrahonar/article/view/v55-lopez
DOI: 10.5565/rev/enrahonar.561


19 p, 150.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Enrahonar
Articles > Research articles

 Record created 2015-10-05, last modified 2021-12-11



   Favorit i Compartir