Iuriservice : ontologies per a la representació del coneixement jurídic
Vallbé, Joan Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Dret i Tecnologia)
Casanovas, Pompeu (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Dret i Tecnologia)
Casellas, Núria (Casellas Caralt) (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Dret i Tecnologia)
Poblet, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Dret i Tecnologia)
Congrés Català de Filosofia (1r : 2007 : Barcelona, Catalunya)

Data: 2007
Resum: En filosofia, l'ontologia és l'estudi o investigació d'allò que existeix, de l'ésser, de les seves categories o propietats fonamentals. Aquest concepte ha estat traslladat als àmbits de la computació i la intel·ligència artificial per a fer referència als intents de formulació d'esquemes conceptuals per a la representació del coneixement. La finalitat de la construcció d'aquests esquemes conceptuals, de les ontologies, és la de facilitar la comunicació i la comprensió entre home i màquina, introduint així significat en l'intercanvi d'informació, és a dir, el Web Semàntic. En el camp del dret, aquests tipus de representacions han pres importància en els últims anys davant la necessitat urgent d'organitzar la gran quantitat d'informació jurídica desestructurada que existeix. L'ontologia de coneixement professional judicial (OPJK) que presentem conceptualitza coneixement pràctic judicial per facilitar la cerca d'informació experta en Iuriservice, un sistema basat en web que ofereix una base de dades experta per a resoldre dubtes de jutges durant els seus primers anys d'incorporació a la professió.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Capítol de llibre
Matèria: Filosofia ; Congressos ; Ontologia ; Intel·ligència artificial ; Web Semàntic ; Dret
Publicat a: Actes del Primer Congrés Català de Filosofia, 2007, p. 117-131

Adreça alternativa: http://publicacions.iec.cat/PopulaFitxa.do?moduleName=botiga&subModuleName=&idCatalogacio=13348


15 p, 312.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Dret i Tecnologia (IDT)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2016-01-12, darrera modificació el 2022-03-02



   Favorit i Compartir