Evolución histórica de la concepción social y del tratamiento jurídico del menor: de un homúnculo al interés superior del niño
Berger Baton-Vermeersch, Marie-Caroline
Solé i Cot, Sebastià, dir. (Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Data: 2014
Descripció: 70 pag.
Resum: Treball de Final de Grau de Dret sobre l’evolució històrica de la concepció del nen en la societat i en el dret. Intenta posar de relleu el pas d’un extrem a l’altre en matèria de drets del nen, és a dir, el pas de la consideració del nen com un “homenet” (un home en miniatura), que gairebé no té drets i que sovint és objecte de mals tractaments –els quals no són castigats–, a un nen admès com a persona i subjecte privilegiat de drets “l’interès superior” del qual és positivat per un tractat universal i vinculant: la Convenció dels Drets del Nen (1989).
Resum: Trabajo de Fin de Grado de Derecho que trata de la evolución histórica de la concepción del niño en la sociedad y en el derecho. Intenta poner de relieve el paso de un extremo a otro en materia de derechos del niño, es decir, el paso de la consideración del niño como un homúnculo (hombre en miniatura), que casi no tiene derechos y que es objeto frecuente de malos tratos que no son castigados, a un niño admitido como persona y sujeto privilegiado de derechos cuyo “interés superior” está positivado por un tratado universal y vinculante: la Convención sobre los Derechos del Niño (1989).
Resum: Final Work Article on the historical evolution of the child's conception in society and in the law. Attempts to emphasize the swing from one extreme to the other on the rights of the child, in other words how the child was at first called “homunculus” (miniature man), without barely any rights and often suffered bad unpunished treatments, and then started to be recognized as a person and privileged subject of rights whose “superior interest” is protected in a universal and binding treaty: the Convention on the Rights of the Child (1989).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Dret [949]
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: Drets dels infants ; Història70 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Dret. TFG

 Registre creat el 2016-06-03, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir