Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/158867
Fonaments de la Fisioteràpia [104099]
Torrell Vallespin, Sandra
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Fundamentos de la Fisioterapia
Data: 2016-17
Resum: L'assignatura es cursa al primer semestre del primer curs del Grau de Fisioteràpia i forma part del grup de les assignatures de caràcter obligatori. L'assignatura constitueix part de la base científica necessària del graduat en fisioteràpia i pretén: Conèixer l'evolució històrica de les terapèutiques físiques, naturals i complementàries i la seva independència professional en el marc de les ciències biosanitàries. Des d'una perspectiva històricosocial s'ofereixen a l'alumnat els elements crítics que li permetin l'anàlisi i la comprensió de l'estat actual de la Fisioteràpia. - Mostrar als alumnes les bases teòriques i el desenvolupament dels mètodes i procediments d'atenció en fisioteràpia. Analitzar i sintetitzar la informació del pacient recollida durant l'anamnesi. Realitzar correctament l'enregistrament de dades, la història clínica, el diagnòstic en fisioteràpia així com els principals mètodes i tècniques de tractament. Organitzar i planificar el tractament de fisioteràpia en funció dels objectius. Elaborar correctament el curs evolutiu i l'informe d'alta del pacient. Localitzar mitjkançant la palpació les diferents estructures múscul esquelètiques del cos humà 1 - Descriure i realitzar correctament l'avaluació de la força muscular mitjançant el balanç muscular. Dotar a l'alumne de vocabulari suficient per expressar-se de forma fluida, coherent i adequada a les normes establertes, tant de forma oral com per escrit. Ser capaç de resoldres problemes. Aquesta assignatura es complementa amb d'altres assignatures bàsiques i obligatòries com l'Anatomia, la Fisiologia i la Biofísica.
Resum: La asignatura se cursa en el primer semestre de primero del grado de Fisioterapia y forma parte del grupo de asignaturas de carácter obligatorio. La asignatura constituye parte de la base científica necesaria del graduado en Fisioterapia y pretende: conocer la evolución histórica de las terapéuticas físicas, naturales y complementarias y su independencia profesional en el marco de las ciencias biosanitarias. Desde una perspectiva histórico-social se ofrecen al alumnado los elementos críticos que le permitan el análisis y la comprensión del estado actual de la fisioterapia. Mostrar a los alumnos las bases teóricas y el desarrollo de los métodos y los procedimientos de atención en fisioterapia. Analizar y sintetizar la información del paciente recogida durante la anamnesis. Llevar a cabo correctamente la grabación de datos, la historia clínica, el diagnóstico en fisioterapia, así como los principales métodos y técnicas de tratamiento. Organizar y planificar el tratamiento de fisioterapia en función de los objetivos. Elaborar correctamente el curso evolutivo y el informe de alta del paciente. Localizar mediante la palpación las diferentes estructuras musculoesqueléticas del cuerpo humano. Describir y llevar a cabo correctamente la evaluación de la fuerza muscular mediante el balance muscular. Dotar al alumno de vocabulario suficiente para expresarse de forma fluida, coherente y adecuada a las normas establecidas, tanto de forma oral como por escrito. Dotar al alumno de estrategias para que sea capaz de resolver problemas. Esta asignatura se complementa con otras asignaturas básicas y obligatorias como Anatomía, Fisiología y Biofísica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Fisioteràpia [2500892]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Fisioteràpia [961]Català
5 p, 83.3 KB

Castellà
5 p, 134.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2016-07-04, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir