Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/159099
Demografia i Economia de la Població [102450]
Nicolau Nos, Roser
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Demografía y Economía de la Población
Data: 2016-17
Resum: El primer, conèixer els instruments, tècniques i mètodes bàsics de l'anàlisi demogràfica. L'estudiant es familiaritzarà amb les fonts de dades per a la recerca demogràfica, la construcció de taules estadístiques, la seva representació gràfica i el càlcul de diversos indicadors dels canvis en la composició i components del creixement de la població. Es mostren els mètodes d'estandardització i descomposició, la construcció de taules demogràfiques, longitudinals i transversals per estudiar la mortalitat, la fecunditat i altres fenòmens demogràfics i socials; i el càlcul, a partir d'aquestes taules, de probabilitats i de diversos indicadors sintètics d'aquestes variables demogràfiques i socials. Finalment. es presenten els models de poblacions estables i les principals tècniques per establir previsions i projeccions de població. El segon, examinar les causes i les conseqüències econòmiques i socials del canvis de la població en una perspectiva internacional. Entre les conseqüències s'examinen els efectes del creixement demogràfic en el creixement econòmic i en el medi ambient, l'impacte de les migracions en el mercat de treball i les finances públiques i les conseqüències dels canvis en la composició per edats de la població en els sistemes de transferències entre generacions -salud i pensions-. En el curs s'analitzen també les causes dels canvis en alguns comportaments i variables demogràfiques, com la nupcialitat, la fecunditat, les migracions i la mortalitat. Es centra l'atenció en l'evolució recent d'aquestes variables i les previsions establertes per als propers anys.
Resum: El primero, conocer los instrumentos, técnicas y métodos básicos del análisis demográfico. El estudiante se familiarizará con las fuentes de datos propios de la investigación demográfica, la construcción de tablas estadísticas, su representación gráfica y el cálculo de diversos indicadores de los cambios en la composición y en los componentes del crecimiento de la población. Se muestran los métodos de estandarización y descomposición , la construcción de tablas demográficas, longitudinales y transversales, para estudiar la mortalidad, la fecundidad y otros fenómenos demográficos y sociales; y el cálculo, a partir de estas tablas, de probabilidades y de diversos indicadores sintéticos de estas variables demográficas y sociales. Finalmente, se presentan los modelos de poblaciones estables y las principales técnicas para establecer previsiones y proyecciones de población. El segundo, examinar las causas y las consecuencias económicas y sociales de los cambios de la población en una perspectiva internacional. Entre las consecuencias se examinan los efectos del crecimiento demográfico sobre el crecimiento económico y el medio ambiente, el impacto de las migraciones en el mercado de trabajo y las finanzas públicas y las consecuencias de los cambios en la composición por edades de la población en los sistemas de transferencias entre generaciones -salud y pensiones-. En el curso se analizaran también las causas de los cambios en algunos comportamientos y variables demográficas, como la nupcialidad, la fecundidad, las migraciones y la mortalidad. Se centra la atención en la evolución reciente de estas variables y las previsiones establecidas para los próximos años.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Economia [2501573]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Economia [952]Català
5 p, 82.4 KB

Castellà
5 p, 80.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2016-07-04, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir