Comunicació i TIC [101796]
San Rafael Gutiérrez, Sabiniana
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Comunicación y TIC
Date: 2016-17
Abstract: L'assignatura de Comunicació i TIC's consta de dos mòduls, el mòdul de comunicació de quatre crèdits ECTS i el mòdul de TIC's de dos. Mòdul de comunicació Una de les necessitats bàsiques de les persones, és establir una comunicació eficaç que els ajudi a relacionar-se i assolir un bon creixement personal. L'assignatura pretén millorar la capacitat d'expressió de l'estudiant en tots els àmbits de la comunicació: la verbal i la NO verbal. De tots és sabut, que en la comunicació hi rauen moltes fonts potencials de friccions i problemes. És en aquest sentit que el programa de comunicació (4 ECTS), té com objectiu fomentar la necessitat d'utilitzar, les habilitats adequades, per aconseguir una comunicació efectiva per a cada situació i/o problema. Una comunicació efectiva amb el pacient, mitjançant les relacions interpersonals, és considerada com l'habilitat clínica fonamental que caracteritza la competència infermera i alhora li proporciona al professional, una de les satisfaccions més importants. Les relacions interpersonals són influenciades per esdeveniments interns de la persona: el seu rol, l'status, les característiques personals i per la interacció amb l'entorn en que aquesta es realitza. També és la interacció en la que cada persona té un efecte determinat sobre l'altre. (Henderson, V. 1971). Desenvolupar una comunicació efectiva és un procés altament complex. Exigeix adquirir coneixements i aprofundir sobre aspectes específics de la comunicació, això permet assolir capacitació i competència de la professió, tant "del saber, com del saber fer i del saberestar". Mòdul TIC's 1 Mòdul TIC's El mòdul TIC's de l'assignatura té com a objectiu introduir l'estudiant en l'ús de les eines ofimàtiques més útils pel seu desenvolupament professional. Concretament es treballarà la cerca d'informació, l'organització i manipulació de dades i aspectes relacionats amb la presentació de resultats.
Abstract: La asignatura de Comunicación y TIC consta de dos módulos: el módulo de comunicación de cuatro créditos ECTS y el módulo de TIC de dos. Módulo de Comunicación. Una de las necesidades básicas de las personas es establecer una comunicación eficaz que les ayude a relacionarse y alcanzar un buen crecimiento personal. La asignatura pretende mejorar la capacidad de expresión del estudiante en todos los ámbitos de la comunicación: la verbal y la NO verbal. De todos es sabido que en la comunicación residen muchas fuentes potenciales de fricciones y problemas. Por ello, el programa de Comunicación (4 ECTS) tiene como objetivo fomentar la necesidad de utilizar las habilidades adecuadas para conseguir una comunicación efectiva para cada situación y/o problema. Una comunicación efectiva con el paciente, mediante las relaciones interpersonales, es considerada como la habilidad clínica fundamental que caracteriza la competencia enfermera y al mismo tiempo proporciona al profesional una de las satisfacciones más importantes. Las relaciones interpersonales son influenciadas por acontecimientos internos de la persona: su rol, estatus y características personales, así como por la interacción con el entorno en que ésta se realiza. Las relaciones interpersonales también son las interacciones mediante las cuales cada persona tiene un efecto determinado sobre otra (Henderson, V. 1971). Desarrollar una comunicación efectiva es un proceso altamente complejo, que exige adquirir conocimientos y profundizar sobre aspectos específicos de la comunicación. Esto permite alcanzar la capacitación y competencias necesarias para la profesión, tanto del saber como del saber, hacer y saber estar. El módulo TIC de la asignatura tiene como objetivo introducir al estudiante en el uso de las herramientas ofimáticas más útiles por su desarrollo profesional. Concretamente se trabajará la búsqueda de información, la organización y manipulación de datos y aspectos relacionados con la presentación de resultados.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Infermeria [2500891]
Study plan: Infermeria [830]Català
7 p, 84.6 KB

Castellà
7 p, 144.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2016-07-08, last modified 2018-10-27   Favorit i Compartir