Pràcticum IV [103676]
Leyva-Moral, Juan M
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Prácticum IV
Date: 2016-17
Abstract: Objectius: Que l'estudiant amb la tutela de la infermera realitzi el rol infermer per poder exercir les funcions assistencials, docents, de gestió i d'investigació en l'àmbit de l'atenció primària orientada a la comunitat. En aquest pràcticum l'estudiant ha de ser capaç de seleccionar, relacionar i d'aplicar els coneixements i les habilitats per oferir cures infermeres eficients a les persones amb la finalitat de potenciar la responsabilitat per mantenir la salut, prevenir la malaltia, o autogestionar-la. Relacionar les característiques de la comunitat, el seu estat de salut y els recursos amb la cartera de serveis assistencials que s'ofereixen en el Centre d'Atenció Primària (CAP). Comunicar-se amb les persones de manera clara i ordenada per facilitar una relació efectiva tant amb les persones ateses com amb l'equip. Fomentar la participació de la persona atesa i de les persones de la unitat de convivència per consensuar els objectius i els resultats a assolir relacionats amb les cures infermeres i les autocures. Relacionar els coneixements seleccionats que són necessaris aplicar per realitzar cures infermeres a les persones amb diferents necessitats alterades. Aplicar les tècniques de recollida d'informació com són l'observació, l'entrevista i l'exploració física per determinar les necessitats de les persones ateses i persones de la unitat de convivència, mobilitzant els coneixements, habilitats comunicatives i tècniques, amb una actitud facilitadora per crear un clima de confiança. Interpretar les dades, aplicant els marcs teòrics, les guies de pràctica clínica per arribar a identificar les necessitats alterades, tot considerant el grau d'autonomia de les persones ateses i les fonts de dificultat. Relacionar les necessitats amb elsdiagnòstics infermeres per determinar els més importants. Realitzar les cures infermeres pertinents, d'acord amb les evidències disponibles, aplicant el codi ètic de la infermera, respectant els drets del malalt, aplicant la legislació vigent i prenent com a marc de referència els valors que comparteixen les infermeres professionals. Avaluar el procés de cures infermeres realitzat, establint propostes per a la millora de la qualitat assistencial.
Abstract: Objetivos. Que el estudiante, bajo la tutela de la enfermera, realice el rol enfermero para poder ejercer las funciones asistenciales, docentes, de gestión y de investigación en el ámbito de la atención primaria orientada a la comunidad. En este Prácticum, el estudiante tiene que ser capaz de seleccionar, relacionar y aplicar los conocimientos y las habilidades para ofrecer cuidados enfermeros eficientes a las personas, con la finalidad de potenciar la responsabilidad para mantener la salud, prevenir la enfermedad o autogestionarla. Relacionar las características de la comunidad, su estado de salud y los recursos con la cartera de servicios asistenciales que se ofrecen en el Centro de Atención Primaria (CAP). Comunicarse con las personas de manera clara y ordenada para facilitar una relación efectiva anto con las personas atendidas como con el equipo. Fomentar la participación de la persona atendida y de las personas de la unidad de convivencia para consensuar los objetivos y los resultados a alcanzar relacionados con los cuidados enfermeros y los autocuidados. Relacionar los conocimientos seleccionados que es necesario aplicar para realizar cuidados enfermeros a las personas con diferentes necesidades alteradas. Aplicar las técnicas de recogida de información como son la observación, la entrevista y la exploración física para determinar las necesidades de las personas atendidas y personas de la unidad de convivencia, movilizando los conocimientos, habilidades comunicativas y técnicas, con una actitud facilitadora para crear un clima de confianza. Interpretar los datos, aplicando los marcos teóricos y las guías de práctica clínica para llegar a identificar las necesidades alteradas y considerando el grado de autonomía de las personas atendidas y las fuentes de dificultad. Relacionar las necesidades con los diagnósticos enfermeros para determinar los más importantes. Realizar los cuidados enfermeros pertinentes, de acuerdo con las evidencias disponibles, aplicando el código ético de la enfermera, respetando los derechos del enfermo, aplicando la legislación vigente y tomando como marco de referencia los valores que comparten las enfermeras profesionales. Evaluar el proceso de cuidados enfermeros realizado, estableciendo propuestas para la mejora de la calidad asistencial.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Infermeria [2500891]
Study plan: Grau en Infermeria [830]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 92.4 KB

Castellà
6 p, 213.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2016-07-08, last modified 2023-06-12



   Favorit i Compartir