Oncologia Mèdica [103617]
Barnadas Molins, Agusti
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Oncología Médica
Date: 2016-17
Abstract: L'Oncologia Mèdica és una especialitat mèdica que s'ocupa del diagnòstic, tractament i atenció integral dels pacients que pateixen un càncer. Les malalties oncològiques representen ser la segona causa de mort en els països occidentals i tenir un coneixement de les mateixes ha de permetre als futurs graduats en medicina tenir competència en l'atenció d'aquests malalts englobant aspectes d'orientació diagnòstica i terapèutica, identificació de les complicacions derivades del tractament, el control dels símptomes en la malaltia avançada i alhora alguns aspectes sobre la prevenció. Els objectius de l'assignatura són: 1) Adquirir coneixements en els mecanismes de carcinogènesi i progressió de els malalties tumorals; 2) Adquirir coneixements en els signes i símptomes guia de els neoplàsies més freqüents; 3) Adquirir coneixements sobre els diagnòstic, estadificació i orientació terapèutica de les neoplàsies més freqüents; 4) Adquirir coneixements sobre teràpies dirigides, les complicacions del tractaments; 5) Adquirir habilitats i competències en el maneig multidisciplinar de la malaltia i l'atenció integral d'un pacient amb càncer.
Abstract: La Oncología Médica es una especialidad médica que se ocupa del diagnóstico, tratamiento y atención integral de los pacientes que sufren un cáncer. Las enfermedades oncológicas representan la segunda causa de muerte en los países occidentales y tener un conocimiento de las mismas tiene que permitir a los futuros graduados en medicina tener competencia en la atención de estos enfermos englobando aspectos de orientación diagnóstica y terapéutica, identificación de las complicaciones derivadas del tratamiento, el control de los síntomas en la enfermedad adelantada y al mismo tiempo algunos aspectos sobre la prevención. Los objetivos de la asignatura son: 1) Adquirir conocimientos en los mecanismos de carcinogénesis y progresión de las enfermedades tumorales; 2) Adquirir conocimientos en los signos y síntomas guía de las neoplasias más frecuentes; 3) Adquirir conocimientos sobre los diagnósticos, estadificación y orientación terapéutica de las neoplasias más frecuentes; 4) Adquirir conocimientos sobre terapias dirigidas, las complicaciones del tratamiento; 5) Adquirir habilidades y competencias en el manejo multidisciplinar de la enfermedad y la atención integral de un paciente con cáncer.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau de Medicina [1192]Català
8 p, 93.6 KB

Castellà
Versió reduïda
3 p, 62.5 KB

Castellà
9 p, 245.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2016-07-08, last modified 2020-11-21   Favorit i Compartir