Integració de la TA en el procés professional de la traducció
Badia, Toni (Universitat Pompeu Fabra. Departament de Traducció)

Date: 2006
Abstract: L'article comença analitzant breument què entenem per TA. A continuació observa que la manera de treballar a què s'han acostumat molts traductors amb les memòries de traducció pot ser reproduïda perfectament amb un sistema de TA, sempre que tingui unes característiques determinades, que són analitzades. Finalment, es fa esment de dos aspectes complementaris de la traducció amb STA: l'ús del llenguatge controlat en la producció de textos, i la relació de la producció de textos multilingües amb la traducció.
Abstract: El artículo empieza analizando brevemente qué entendemos por TA. A continuación observa que la manera de trabajar a la que se han acostumbrado muchos traductores con las memorias de traducción puede ser perfectamente reproducida con un sistema de TA, siempre y cuando que éste tenga unas características determinadas, que se analizan. Finalmente se mencionan dos aspectos complementarios de la traducción con STA: el uso del lenguaje controlado en la producción de textos y la relación de la producción de textos multilingües con la traducción.
Abstract: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original.
Abstract: The article begins with a brief analysis of what we understand by MT. It goes on to observe that the approach to work to which many translators have become accustomed with translation memories can be perfectly reproduced with an MT system, provided that the system in question has certain characteristics, which are analysed. Lastly, the article mentions two complementary aspects of translation with MT systems, namely the use of controlled language in text production and the relationship between the production of multilingual texts and translation. 540 __.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Traducció automàtica ; Procés de traduir ; Ús professional de la TA ; Entorns de traducció ; Traducción automática ; Proceso de traducción ; Uso profesional de la traducción automática ; Entornos de traducción ; Machine translation ; Translation process ; Professional use of machine translation ; Translation environments
Published in: Tradumàtica, N. 4 (2006) p. 0-0, ISSN 1578-7559

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Tradumatica/article/view/56002


7 p, 52.9 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Revista Tradumàtica
Articles > Research articles

 Record created 2007-03-01, last modified 2019-07-17   Favorit i Compartir