Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/161891
Bases Metodològiques de la Infermeria [101806]
Galbany Estragues, Paola
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Bases Metodológicas de la Enfermería
Data: 2016-17
Resum: Contextualització: L'assignatura de Bases Metodològiques de la Infermeria té 6 crèdits ECTS i està considerada com a obligatòria dins les directrius generals de Bases de la Infermeria del pla d'estudis de la Universitat Autònoma de Barcelona per a l'obtenció del títol de Grau en infermeria. L'evolució de les cures infermeres en un context en transformació influenciat per múltiples variables com per exemple els avenços en la tecnologia, els fenòmens migratoris, l'envelliment de la població etc. dóna lloc a que la formació dels futurs professionals estigui centrada en l'adquisició de sòlids coneixements teòrics científics i tècnics, fil. losòfics i d'organització, per tal de poder donar una resposta eficaç i adequada en la pràctica clínica centrada en la qualitat de les cures i l'atenció personalitzada. 1 Partint d'aquest fet i tenint en compte que el concepte clau de la Infermeria es centra en les premisses de persona, entorn, salut i malaltia, els objectius formatius de l'assignatura són els següents: Conèixer i saber aplicar, des de la teoria, el procés d'atenció d'infermeria per tal d'utilitzar-ho posteriorment en la pràctica clínica. Adquirir les habilitats del pensament crític necessaris per actuar en la professió de manera segura i efectiva. Atendre, de manera simulada, a les persones segons les seves necessitats tot aplicant els coneixements adquirits.
Resum: Contextualización: La asignatura de Bases Metodológicas de la Enfermería corresponde a 6 créditos ECTS y está considerada como obligatoria dentro de las directrices generales de Bases de la Enfermería del plan de estudios de la Universidad Autónoma de Barcelona para la obtención del título de Grado en Enfermería. La evolución de los cuidados enfermeros en un contexto en transformación, influenciado por múltiples variables como por ejemplo los avances en la tecnología, los fenómenos migratorios, el envejecimiento de la población etc. , da lugar a que la formación de los futuros profesionales esté centrada en la adquisición de sólidos conocimientos teóricos científicos y técnicos, filosóficos y de organización, con el fin de poder dar una respuesta eficaz y adecuada en la práctica clínica centrada en la calidad de los cuidados y la atención personalizada. Partiendo de este hecho y teniendo en cuenta que el concepto clave de la Enfermería se centra en las premisas de persona, entorno, salud y enfermedad, los objetivos formativos de la asignatura son los siguientes: Conocer y saber aplicar, desde la teoría, el proceso de atención de enfermería con el fin de utilizarlo posteriormente en la práctica clínica. Adquirir las habilidades del pensamiento crítico necesarias para actuar en la profesión de manera segura y efectiva. Atender, de manera simulada, a las personas según sus necesidades, aplicando los conocimientos adquiridos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Infermeria [830]Català
10 p, 107.9 KB

Castellà
10 p, 366.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir