Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/162075
Intervencions en Salut Mental [101776]
Bernabeu Tamayo, Maria Dolores
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Intervenciones en Salud Mental
Data: 2016-17
Resum: INTRODUCCIÓ Els professionals de la salut en la comunitat i en els hospitals generals, igual que els adscrits a institucions psiquiàtriques, s'enfronten sovint amb malalts amb símptomes de trastorns emocionals que no requereixen el tractament d'un psiquiatra, però que tenen una importància suficient per obligar a una intervenció significativa de part del professional d'infermeria. Els professionals de la salut poden tenir la temptació d'allunyar-se d'aquests malalts perquè no estan segurs de què els han de dir ni com ho han de dir ni com iniciar la relació. Freqüentment temen que les seves accions puguin provocar un deteriorament més gran en l'estat somàtic o emocional del malalt. El professional familiaritzat amb els patrons de conducta i els avantatges i inconvenients de les diferents intervencions serà capaç de desenvolupar-se en el seu paper amb facilitat, comprensió i efectivitat. En l'actualitat és possible identificar més pacients amb trastorns de la conducta en la comunitat i hospitals generals que en les unitats especialitzades. Això obliga tots els professionals de la salut a ser més conscients de les necessitats emocionals dels malalts. La infermeria de salut mental te com objectiu fomentar i mantenir conductes que contribueixin a la integritat dels malalts (el malalt pot ser una persona, una família, un grup o tota lacomunitat). La infermera utilitzará el procés d'infermeria, un sistema per prendre decisions d'infermeria que inclou la valoració, planificació, execució i avaluació. El procés guia la infermera a donar atencions de qualitat al client i família en qualsevol lloc. 1 Seguint aquest procés, la infermera pot desenvolupar estratègies efectives per respondre a les necessitats actuals i potencials dels clients i famílies, promovent la salut mental. OBJECTIUS GENERALS I ESPECÍFICS Identificar les teories, els conceptes i la investigació que utilitzen les infermeres en salut mental. Analitzar els efectes del context (cultural, legal, ètic, geogràfic, etc. ) en la salut mental dels clients (persones, grups o famílies) i en la pràctica d'infermeria en salut mental. Discutir la relació dels factors psicosocials, estats fisiològics i malalties mentals. Descriure com s'utilitza el procés d'infermeria en els problemes de salut mental Analitzar els problemes ètics i legals que comporta la pràctica d'infermeria en salut mental. Identificar persones, familíes i poblacions vulnerables de patir malalties mentals. Prevenir i corregir els trastorns mentals i les seves seqüeles i fomentar la salut mental en la societat, la comunitat i en els individus que hi viuen.
Resum: INTRODUCCIÓN. Los profesionales de la salud en la comunidad y en los hospitales generales, al igual que los adscritos a instituciones psiquiátricas, se encuentran a menudo con enfermos con síntomas de trastornos emocionales que no requieren el tratamiento de un psiquiatra, pero que tienen la importancia suficiente para que sea necesaria una intervención significativa por parte del profesional de enfermería. Los profesionales de la salud pueden tener la tentación de alejarse de estos enfermos porque no están seguros de qué les tienen que decir ni cómo lo tienen que decir, ni cómo iniciar la relación. Frecuentemente, temen que sus acciones puedan provocar un deterioro mayor en el estado somático o emocional del enfermo. El profesional familiarizado con los patrones de conducta y las ventajas e inconvenientes de las diferentes intervenciones será capaz de desarrollarse en su papel con facilidad, comprensión y efectividad. En la actualidad es posible identificar a más pacientes con trastornos de la conducta en la comunidad y hospitales generales que en las unidades especializadas. Esto obliga a todos los profesionales de la salud a ser más conscientes de las necesidades emocionales de los enfermos. La enfermería de salud mental tiene como objetivo fomentar y mantener conductas que contribuyan a la integridad de los enfermos (el enfermo puede ser una persona, una familia, un grupo o toda la comunidad). La enfermera utilizará el proceso de enfermería: un sistema para tomar decisiones de enfermería que incluye la valoración, planificación, ejecución y evaluación. El proceso guía a la enfermera para dar atenciones de calidad al cliente y a la familia en cualquier lugar. Siguiendo este proceso, la enfermera puede desarrollar estrategias efectivas para responder a las necesidades actuales y potenciales de los clientes y familias, promoviendo la salud mental. OBJETIVOS GENERALES Y ESPECÍFICOS. Identificar las teorías, los conceptos y la investigación que utilizan las enfermeras en salud mental. Analizar los efectos del contexto (cultural, legal, ético, geográfico, etc. ) en la salud mental de los clientes (personas, grupos o familias) y en la práctica de enfermería en salud mental. Discutir la relación de los factores psicosociales, estados fisiológicos y enfermedades mentales. Describir cómo se utiliza el proceso de enfermería en los problemas de salud mental. Analizar los problemas éticos y legales que conlleva la práctica de enfermería en salud mental. Identificar personas, familias y poblaciones vulnerables de sufrir enfermedades mentales. Prevenir y corregir los trastornos mentales y sus secuelas y fomentar la salud mental en la sociedad, la comunidad y en los individuos que viven allí.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Infermeria [830]Català
5 p, 76.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir