Análisis de varianza
López-Roldán, Pedro (Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Fachelli, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Educació i Treball)

Imprint: Bellaterra Universitat Autònoma de Barcelona 2016
Abstract: Capítulo destinado a presentar de manera introductoria el análisis de la relación de dependencia entre una variable cuantitativa y una o más variables cualitativas a través del análisis de varianza. Tras una panorámica de los diferentes diseños y conceptos implicados en la técnica se tratan previamente la prueba de estadística de una media y de la diferencia entre dos medias para a continuación ver el análisis de varianza unifactorial y multifactorial. El capítulo incluye un último apartado dedicado a la aplicación de la técnica con el software estadístico SPSS y R.
Abstract: Capítol destinat a presentar de manera introductòria l'anàlisi de la relació de dependència entre una variable quantitativa i una o més variables qualitatives mitjançant l'anàlisi de variància. Després d'una panoràmica dels diferents dissenys i conceptes implicats en la tècnica es tracten prèviament la prova d'estadística d'una mitjana i de la diferència entre dues mitjanes per a continuació veure l'anàlisi de variància unifactorial i multifactorial. El capítol inclou un últim apartat dedicat a l'aplicació de la tècnica amb el programari estadístic SPSS i R.
Abstract: Chapter intended to present, in an introductory way, the analysis of the dependency relationship between a quantitative variable and one or more qualitative variables through the analysis of variance. After an overview of the different designs and concepts involved with this technique, the test statistic of a mean and the statistical test of the difference between two means are presented. The chapter continues with the one-way analysis of variance and the multifactorial analysis of variance. Finally, we include a section on the application of ANOVA with SPSS and R statistical software.
Note: Background of INCASI Project H2020-MSCA-RISE-2015 GA 691004. WP1: Compilation
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà.
Document: bookPart
Subject: Anàlisi de variància ; Análisis de varianza ; Analysis of variance
Published in: Metodología de la investigación social cuantitativa, 2016, cap. III.8

Podeu consultar la presentació del llibre "Metodología de la investigación social cuantitativa" a: https://ddd.uab.cat/record/129382
El documento se completa con otros materiales que se encuentran en la página web: http://pagines.uab.cat/plopez/content/III.8


Capítulo III.8
100 p, 3.4 MB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Research Group Education and Work (GRET)
Learning materials > Teaching resources
Books and collections > Book chapters

 Record created 2016-09-01, last modified 2018-10-27   Favorit i Compartir