Lecturas culminativas en el español infantil
Gómez Marzo, Lucía
Gavarró, Anna, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Date: 2016
Description: 32 pag.
Abstract: El presente estudio pretende explorar la Hipótesis del Control del Agente (Demirdache y Martin, 2015). El primer objetivo es observar si en el español infantil se realizan lecturas culminativas cuando se combinan predicados télicos y perfectivos con eventos de cambio de estado incompletos. El segundo objetivo es comprobar si el tipo de sujeto tiene algún efecto, dado que la hipótesis predice que el sujeto Agente producirá más lecturas culminativas que el sujeto Causa. Nuestros resultados demuestran que en el español infantil no se producen lecturas culminativas para eventos incompletos, por lo que la hipótesis no puede ser corroborada.
Abstract: El present estudio pretén explorar la Hipòtesi del Control de l'Agent (Demirdache i Martin, 2015). El primer objectiu es observar si en l'espanyol infantil es realitzen lectures culminatives quan es combinen predicats tèlics i perfectius amb esdeveniments de canvi d'estat incomplets. El segon objectiu és comprovar si el tipus de subjecte té algun efecte, atès que la hipòtesi prediu que el subjecte Agent produirà més lectures culminatives que el subjecte Causa. Els nostres resultats demostren que en l'espanyol infantil no es produeixen lectures culminatives per a esdeveniments incomplets, per la qual cosa la hipòtesis no pot ser corroborada.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà
Studies: Estudis d'Anglès i Espanyol [2501910]
Study plan: Grau en Estudis d'Anglès i Espanyol [836]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject: Gramática infantil ; Telicidad ; Perfectividad ; Gramàtica infantil ; Telicitat ; Perfectivitat37 p, 712.0 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Philosophy and Letters

 Record created 2016-10-27, last modified 2020-08-15   Favorit i Compartir