El tractament de la figura d'Atalanta. Anàlisi del personatge a través de fonts literàries i iconogràfiques
Rodeja Fernandez, Maria
Pagès Cebrian, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Fecha: 2016
Descripción: 54 pag.
Resumen: El present treball se centra en l'estudi del personatge d'Atalanta i els mites i episodis que s'hi relacionen des del primer moment que tenim testimoniada la seva aparició fins a època imperial. Gràcies a l'anàlisi de diversos testimonis escrits i iconogràfics podem afirmar que Atalanta va ser un personatge ben conegut i tractat al llarg de l'antiguitat. A més, l'estudi de les fonts ha estat clau per observar l'evolució d'Atalanta al llarg dels segles i ha permès identificar el tractament que els diferents autors fan del personatge. Tot i que Atalanta és una figura complexa que ha estat poc tractada, aquest treball ens permet dir que és un personatge estretament vinculat amb els rituals de pas que es duien a terme en l'antiga Grècia i es pot assimilar a altres personatges de la mitologia grega.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Estudis d'Anglès i de Clàssiques [2501907]
Plan de estudios: Grau en Estudis d'Anglès i de Clàssiques [838]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Atalanta ; Heroïna ; Fonts literàries ; Fonts iconogràfiques



54 p, 1.7 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Filosofía y Letras. TFG

 Registro creado el 2016-11-02, última modificación el 2022-02-03



   Favorit i Compartir