Gestió cinegètica del Rupicapra pyrenaica pyrenaica a la Reserva Nacional de Caça del Cadí : vedat de caça privat, la cara oposada de la Reserva Nacional de Caça del Cadí
SOS Isards (Grup de recerca)
Bergnes, Claudia
Bravo, Alba
Hidalgo, Sandra
López, Maria
Boada, Martí, 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Pereira Rosa, Cinthia, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Pujantell, Josep tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Molina Gallart, David, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Fecha: 2016
Descripción: 130 pag.
Resumen: La població d'isards es troba en quatre zones del territori de la Península Ibèrica, essent Catalunya una d'elles, concretament en la major part del Pirineu Axial i algunes zones del Prepirineu. La Reserva Nacional de Caça del Cadí es va crear l'any 1966 principalment per la seva gestió i protecció de l'espècie amb la finalitat d'assegurar la viabilitat d'aquesta. Des de la implantació d'aquesta figura de gestió cinegètica, la població ha presentat sempre una tendència positiva al creixement exceptuant l'any 2004 on hi va haver-hi l'afectació d'una malaltia epizoòtia anomenada "virus de la frontera". Actualment la població torna a presentar una evolució positiva després de l'aturada de l'activitat cinegètica durant 4 anys. Entorn a la gestió que duu a terme l'administració hi ha una gran controvèrsia d'interessos i beneficis econòmics entre els diferents actors que conformen l'activitat cinegètica. Actualment, s'observa una tendència dels propietaris a la necessitat de disgregar-se de la Reserva creant vedats de caça privats per tal d'augmentar el benefici propi entorn l'activitat cinegètica de l'espècie.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Ciències Ambientals [2501915]
Plan de estudios: Grau en Ciències Ambientals [959]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Isards ; Rupicapra pyrenaica pyrenaica ; Reserva Nacional de Caça del Cadí ; Pestivirus ; Gesió cinegètica ; Alinyà (Vall) ; Alt Urgell (Catalunya)



Memòria
130 p, 8.1 MB

Article
8 p, 640.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultat de Ciencias. TFG

 Registro creado el 2017-01-25, última modificación el 2023-05-05



   Favorit i Compartir