La gent gran a Catalunya
Pérez Díaz, Julio (Centre d'Estudis Demogràfics)
Miret, Pau, 1964- (Centre d'Estudis Demogràfics)
Ajenjo, Marc, 1965-

Imprint: Barcelona Editorial Mediterrània 2008
Description: 103 pag.
Abstract: La gent gran ha protagonitzat un dels canvis socials menys conegut i de més envergadura de les últimes dècades a Catalunya. La Fundació Jaume Bofill vol aplicar el PaD també a la investigación d’aquest canvi, i amb aquest estudi fa un primer pas. Els autors dibuixen un panorama general sobre la gent gran en el conjunt poblacional i social, n’analitzen l’evolució fins al moment actual i la complementen després amb una primera explotació de les dades de l’enquesta. Aquest treball descriu el canvi experimentat per la pirámide de població, des d’una presència relativa molt escassa de gent gran fins al seu pes actual, que supera el dels infants, i n’analitza sense prejudicis alarmistes les causes i conseqüències. Es desvetlla, d’aquesta manera, un cúmul de transformacions en les dinàmiques socials, començant per la mateixa supervivència, democratitzada fins a la vellesa per a la majoria dels nascuts, seguint amb els mateixos cicles de vida, la significació de les diferents edats i la distribució dels papers familiars, econòmics i socials.
Note: Estudi finançat per la Fundació Jaume Bofill
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català.
Series: Polítiques ; 65
Document: bookPart
Subject: Persones grans ; Catalunya
ISBN: 9788483349243
Published in: Condicions de vida i desigualtats a Catalunya, 2001-2005. Volum II: Habitatge, salut, parella, joventut, gent gran i dependència, 2008, p. 181-284104 p, 755.3 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Centre for Demographic Studies (CED)
Books and collections > Book chapters

 Record created 2017-02-06, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir