Propuesta metodológica para la identificación de riesgos asociados a la Gestión Documental
Castillo Segura, Claudia Cecilia
Casadesús de Mingo, Anahí, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Data: 2017
Descripció: 71 p.
Resum: La Propuesta Metodológica para la Identificación de Riesgos Asociados a la Gestión Documental, tiene como fin brindar una orientación a las entidades públicas en Colombia para la identificación de los riesgos que pueden afectar a los documentos o archivos electrónicos, con la consecuencia de perder sus atributos de autenticidad, fiabilidad, integridad, usabilidad y accesibilidad y amenazar su preservación a largo plazo, disminuyendo la capacidad de una organización para el logro de sus objetivos. Este trabajo articula metodologías y modelos relacionados con la gestión del riesgo, teniendo como marco de referencia el proceso de apreciación del riesgo de la norma técnica UNE-ISO/TR 18128: 2014. Riesgo, gestión del riesgo, gestión documental, procesos de gestión documental, sistemas de gestión documental, conservación, identificación del riesgo, preservación digital.
Resum: La Proposta Metodològica per a la Identificació de Riscos Associats a la Gestió Documental, té com a fi brindar una orientació a les entitats públiques a Colòmbia per a la identificació dels riscos que poden afectar els documents o arxius electrònics, amb la conseqüència de perdre els seus atributs d' autenticitat, fiabilitat, integritat, usabilitat i accessibilitat, i amenaçar la seva preservació a llarg termini, disminuint la capacitat d'una organització per a l'assoliment dels seus objectius. En aquest treball s'articulen metodologies i models relacionats amb la gestió del risc, tenint com a marc general de referència el procés d'apreciació del risc que estableix la norma tècnica UNE-ISO / TR 18128: 2014. risc, gestió del risc, gestió documental, processos de gestió documental, sistemes de gestió documental, conservació, riscos dels documents, identificació del risc, preservació digital.
Resum: The Proposed Methodology for Identifying Risks Associated with Document Management aims to provide guidance to public entities in Colombia for identifying risks that may affect any documents or electronic archives, with the consequence of losing their attributes authenticity, reliability, integrity, usability and accessibility, and threaten its long-term preservation, diminishing the ability of an organization to achieve its objectives. In this work methodologies and models related to risk management are articulated, having as a general framework the risk assessment process established in technical standard UNE- ISO / TR 18128: 2014 IN. Risk, risk management, document management, document management processes, document management systems, document storage, document risks, risk identification, digital preservation.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Gestió Documental, Transparència i Accés a la Informació [4315503]
Col·lecció: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Pla d'estudis: Màster Universitari en Gestió Documental, Transparència i Accés a la Informació [1334]
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Arxius ; Gestió dels documents - Colòmbia ; Documents d'arxiu - Avaluació del risc ; Documents electrònics



71 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs de recerca

 Registre creat el 2017-02-16, darrera modificació el 2023-04-01



   Favorit i Compartir