PISA 2009 : avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya
Castejón, Alba, autor
Castel, José Luis, autor
Zancajo, Adrià, autor
Fundació Jaume Bofill, entitat editora

Additional title: Avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya
Edition: Primera edició
Imprint: Barcelona : Fundació Jaume Bofill, 2011
Description: 270 pàgines
Abstract: El PISA (Programa per a l'Avaluació Internacional dels Estudiants), dissenyat i dut a terme per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), és un dels programes més importants a escala internacional pel que fa a l'avaluació del rendiment acadèmic dels estudiants. La presentació dels resultats, cada tres anys, ha esdevingut una cita obligada pel món de l'educació i genera una gran expectació mediàtica i política. Però més enllà dels titulars immediats a la premsa, el conjunt de dades ha de ser analitzat, debatut, interpretat en el context de cada país. Per això, nou mesos més tard de la presentació de les dades PISA 2009, des de la Fundació Jaume Bofill publiquem una anàlisi rigorosa i aprofundida dels resultats relatius a Catalunya. En aquestes pàgines trobareu material útil no només com a diagnòstic o per situar-nos en el rànquing dels països o comunitats autònomes que participen en l'estudi. La voluntat d'aquest informe és fomentar i enriquir el debat amb amb la comunitat educativa sobre quins són els reptes i quines poden ser les mesures que millorin la qualitat educativa del nostre país. I ho fa a partir de l'anàlisi d'alguns temes claus per a l'escola catalana, com són l'excel·lència i el fracàs escolar, l'alumnat desafavorit i la resiliència educativa, els hàbits lectors i les estratègies d'aprenentatge, i l'alumnat d'origen immigrat i el rendiment en lectura.
Note: Bibliografia
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català
Series: Polítiques (Fundació Jaume Bofill) ; 74
Document: Text ; book
Subject: Igualtat d'oportunitats educatives ; Catalunya ; Qualitat de l'educació ; Tests i proves en educació270 p, 8.4 MB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Globalisation, Education and Social Policies (GEPS)
Books and collections > Books

 Record created 2017-05-11, last modified 2020-11-01   Favorit i Compartir