PISA 2009 : avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya
Castejón, Alba
Castel, José Luis
Zancajo, Adrià
Fundació Jaume Bofill, entitat editora

Título variante: Avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya
Edición: Primera edició
Publicación: Barcelona : Fundació Jaume Bofill, 2011
Descripción: 270 pàgines
Resumen: El PISA (Programa per a l'Avaluació Internacional dels Estudiants), dissenyat i dut a terme per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), és un dels programes més importants a escala internacional pel que fa a l'avaluació del rendiment acadèmic dels estudiants. La presentació dels resultats, cada tres anys, ha esdevingut una cita obligada pel món de l'educació i genera una gran expectació mediàtica i política. Però més enllà dels titulars immediats a la premsa, el conjunt de dades ha de ser analitzat, debatut, interpretat en el context de cada país. Per això, nou mesos més tard de la presentació de les dades PISA 2009, des de la Fundació Jaume Bofill publiquem una anàlisi rigorosa i aprofundida dels resultats relatius a Catalunya. En aquestes pàgines trobareu material útil no només com a diagnòstic o per situar-nos en el rànquing dels països o comunitats autònomes que participen en l'estudi. La voluntat d'aquest informe és fomentar i enriquir el debat amb amb la comunitat educativa sobre quins són els reptes i quines poden ser les mesures que millorin la qualitat educativa del nostre país. I ho fa a partir de l'anàlisi d'alguns temes claus per a l'escola catalana, com són l'excel·lència i el fracàs escolar, l'alumnat desafavorit i la resiliència educativa, els hàbits lectors i les estratègies d'aprenentatge, i l'alumnat d'origen immigrat i el rendiment en lectura.
Nota: Bibliografia
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català
Colección: Polítiques (Fundació Jaume Bofill) ; 74
Documento: Text ; book
Materia: Igualtat d'oportunitats educatives ; Catalunya ; Qualitat de l'educació ; Tests i proves en educació270 p, 8.4 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias sociales y jurídicas > Globalización, Educación y Políticas Sociales (GEPS)
Libros y colecciones > Libros

 Registro creado el 2017-05-11, última modificación el 2021-02-07   Favorit i Compartir