PISA 2009 : avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya
Castejón, Alba, autor
Castel, José Luis, autor
Zancajo, Adrià, autor
Fundació Jaume Bofill, entitat editora

Títol variant: Avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya
Edició: Primera edició
Publicació: Barcelona : Fundació Jaume Bofill, 2011
Descripció: 270 pàgines
Resum: El PISA (Programa per a l'Avaluació Internacional dels Estudiants), dissenyat i dut a terme per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), és un dels programes més importants a escala internacional pel que fa a l'avaluació del rendiment acadèmic dels estudiants. La presentació dels resultats, cada tres anys, ha esdevingut una cita obligada pel món de l'educació i genera una gran expectació mediàtica i política. Però més enllà dels titulars immediats a la premsa, el conjunt de dades ha de ser analitzat, debatut, interpretat en el context de cada país. Per això, nou mesos més tard de la presentació de les dades PISA 2009, des de la Fundació Jaume Bofill publiquem una anàlisi rigorosa i aprofundida dels resultats relatius a Catalunya. En aquestes pàgines trobareu material útil no només com a diagnòstic o per situar-nos en el rànquing dels països o comunitats autònomes que participen en l'estudi. La voluntat d'aquest informe és fomentar i enriquir el debat amb amb la comunitat educativa sobre quins són els reptes i quines poden ser les mesures que millorin la qualitat educativa del nostre país. I ho fa a partir de l'anàlisi d'alguns temes claus per a l'escola catalana, com són l'excel·lència i el fracàs escolar, l'alumnat desafavorit i la resiliència educativa, els hàbits lectors i les estratègies d'aprenentatge, i l'alumnat d'origen immigrat i el rendiment en lectura.
Nota: Bibliografia
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català.
Col·lecció: Polítiques (Fundació Jaume Bofill) ; 74
Document: Llibres electrònics ; book
Matèria: Igualtat d'oportunitats educatives ; Catalunya ; Qualitat de l'educació ; Tests i proves en educació270 p, 8.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Globalització, Educació i Polítiques Socials (GEPS)
Llibres i col·leccions > Llibres

 Registre creat el 2017-05-11, darrera modificació el 2019-07-21   Favorit i Compartir