Microbiologia [100953]
Rodriguez Carmona, Escarlata
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Microbiology
Additional title: Microbiología
Date: 2017-18
Abstract: Contextualització de l'assignatura: Es tracta d'una assignatura obligatòria del grau de Biotecnologia que introdueix els estudiants en el món microbià, donant una visió general dels microorganismes, en connexió amb la resta d'éssers vius i amb els diferents ambients en els quals viuen els microorganismes. Aquesta assignatura atès el seu caràcter introductori, dóna els conceptes i les competències més bàsiques referides a la Microbiologia, per tal que els estudiants puguin aprofundir en els següents cursos en la resta d'assignatures que formen part del nucli de Biotecnologia. Objectius formatius de l'assignatura: 1. Identificar les diferents estructures, així com la composició de la cèl·lula procariota. 2. Conèixer la versatilitat metabòlica dels diferents grups microbians, particularment la dels procariotes. 3. Comprendre el creixement de les poblacions microbianes i com controlar-les amb agents físics i químics. 4. Conèixer la variabilitat genòmica dels microorganismes i els principals mecanismes d'intercanvi d'informació genètica en procariotes. 5. Reconèixer a grans trets la diversitat microbiana i saber distingir les característiques que defineixen els diferents grups microbians. 6. Reconèixer les principals relacions dels microorganismes amb els éssers vius i amb l'entorn físic que habiten. 7. Conèixer el paper dels microorganismes en el desenvolupament de les societats humanes, així com les seves actuals i futures aplicacions. 8. Saber realitzar càlculs bàsics per determinar paràmetres microbiològics. 1 8. Saber realitzar càlculs bàsics per determinar paràmetres microbiològics. 9. Comprendre tècniques bàsiques de laboratori per treballar experimentalment amb microorganismes.
Abstract: Objectives and Contextualization: It is a compulsory subject of the degree of Biotechnology that introduces students to the microbial world, giving an overview of microorganisms in connection with other living beings and the different environments in which microorganisms live. This subject, given its introductory nature, gives the most basic concepts and competencies referred to Microbiology, so that students can deepen the following courses in the other subjects that are part of the core of Biotechnology. Learning objectives of the course: 1. Identify the different structures, as well as the composition of the prokaryotic cell. 2. Know the metabolic versatility of the different microbial groups, particularly those of prokaryotes. 3. Understand the growth of microbial populations and how to control them with physical and chemical agents. 4. Know the genomic variability of the microorganisms and the main mechanisms of genetic transfer information in prokaryotes. 5. Recognize broadly the microbial diversity and know how to distinguish the characteristics that define the different microbial groups. 6. Recognize the main relationships of microorganisms with living organisms and the physical environment they inhabit. 7. Understand the role of microorganisms in the development of human societies, as well as their current and future applications. 8. Know how to perform basic calculations to determine microbiological parameters. 9. Understand basic laboratory techniques to work experimentally with microorganisms. 1 9. Understand basic laboratory techniques to work experimentally with microorganisms.
Abstract: Contextualización de la asignatura: Se trata de una asignatura obligatoria del grado de Biotecnología que introduce a los estudiantes en el mundo microbiano dando una visión general de los microorganismos, en conexión con el resto de seres vivos y con los diferentes ambientes en los que viven los microorganismos. Esta asignatura dado su carácter introductorio, da los conceptos y las competencias más básicas referidas a la Microbiología, para que los estudiantes puedan profundizar en los siguientes cursos en el resto de asignaturas que forman parte del núcleo de Biotecnología. Objetivos formativos de la asignatura: 1. Identificar las diferentes estructuras, así como la composición de la célula procariota. 2. Conocer la versatilidad metabólica de los diferentes grupos microbianos, particularmente la de los procariotas. 3. Comprender el crecimiento de las poblaciones microbianas y cómo controlarlas con agentes físicos y químicos. 4. Conocer la variabilidad genómica de los microorganismos y los principales mecanismos de intercambio de información genética en procariotas. 5. Reconocer a grandes rasgos la diversidad microbiana y saber distinguir las características que definen los diferentes grupos microbianos. 6. Reconocer las principales relaciones de los microorganismos con los seres vivos y con el entorno físico que habitan. 7. Conocer el papel de los microorganismos en el desarrollo de las sociedades humanas, así como sus 1 7. Conocer el papel de los microorganismos en el desarrollo de las sociedades humanas, así como sus actuales y futuras aplicaciones. 8. Saber realizar cálculos básicos para determinar parámetros microbiológicos. 9. Comprender técnicas básicas de laboratorio para trabajar experimentalmente con microorganismos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Biotecnologia [2500253]
Study plan: Grau en Biotecnologia [815]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 99.5 KB

Anglès
8 p, 94.2 KB

Castellà
8 p, 95.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2017-07-14, last modified 2024-04-06



   Favorit i Compartir