Psicooftalmologia : una nova mirada sobre el glaucoma des de la psicologia de la salut
Méndez Ulrich, Jorge Luis (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)
Sanz Ruiz, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)

Título variante: Psicooftalmología : Una nueva mirada sobre el glaucoma desde la psicología de la salud
Título variante: Psycho-ophthalmology : a new view on glaucoma from Health Psychology
Fecha: 2017
Resumen: Investigadors de la UAB, mitjançant un estudi de la literatura científica sobre els aspectes emocionals i cognitius, revelen una nova subdisciplina anomenada Psicooftalmología, que ens permet amb els seus coneixements i els seus mètodes millorar la salut i la qualitat de vida de les persones que patixen malalties oftalmològiques. Mitjançant la inclusió d'una intervenció psicològica complementària al tractament mèdic podem millorar la salut del sistema visual del pacient. La Psicooftalmología té davant seu un extens camp per desenvolupar-se en el futur.
Resumen: Investigadores de la UAB, mediante un estudio de la literatura científica sobre los aspectos emocionales y cognitivos, revelan una nueva subdisciplina denominada Psicooftalmología, que nos permite con sus conocimientos y sus métodos mejorar la salud y la calidad de vida de las personas que padecen enfermedades oftalmológicas. Mediante la inclusión de una intervención psicológica complementaria al tratamiento médico podemos mejorar la salud del sistema visual del paciente. La Psicooftalmología tiene ante sí un extenso campo para desarrollarse en el futuro.
Resumen: Researchers from the UAB through a study of the scientific literature on emotional and cognitive aspects reveal a new subdiscipline called Psycho-ophthalmology, which allows us to contribute their knowledge and methods to improve the health and quality of life of people suffering from this ophthalmological disease. By including a complementary psychological intervention to medical treatment we can improve the health of the patient's visual system, Psychophthalmology has before it an extensive field to develop in the future.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, Castellà i Anglès
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Juny 2017, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 685.7 KB

Español
3 p, 276.8 KB

English
3 p, 277.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2017-07-25, última modificación el 2022-02-06



   Favorit i Compartir