Els contextos quotidians i els Estudis de Cas com a espai didàctic per a l'ensenyament de les Ciències basat en Projectes
Marchán Carvajal, Iván (Institut de Cornellà (Cornellà de Llobregat, Catalunya))
Palou, Laia (Institut Salas i Xandri (Sant Quirze del Vallès, Catalunya))
Royo, Pere (Institut-Escola Les Vinyes (Castellbisbal, Catalunya))
Domènech Casal, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals)

Date: 2017
Abstract: L'Aprenentatge Basat en Projectes suposa una oportunitat per a l'ensenyament de les ciències, perquè inclou el paper del Context en l'aprenentatge, i la necessitat d'un aprenentatge actiu basat en la resolució de conflictes. Es proposen diverses experiències d'esquemes metodològics diversos (estudis de cas, indagació, controvèrsies) al voltant de les reaccions químiques, les mescles i dissolucions, la mitosi, la tectònica de plaques i la cinemàtica i la dinàmica) i se'n discuteix la seva utilitat en l'ensenyament de les Ciències.
Abstract: Project-Based Learning is an opportunity for Science Education, as it includes in learning activities a main role for the Context, and the need to solve conflicts through active learning activities. We propose several experiences based on diverse methodological frames (Case Studies, Inquiry, Socio-Scientific Issues) on chemical reactions, solutions, mitosis, plate tectonics, kinematics and dynamics) and we discuss its applications to Science Education.
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Context ; Estudis de cas ; Cuina ; Indagació ; ABP ; Case studies ; Cooking ; Inquiry ; PBL
Published in: Ciències : revista del professorat de ciències de primària i secundària, Núm. 33 (2017) , p. 8-14 (Monogràfic sobre Aprenentatge Basat en Projectes en àmbits STEM) , ISSN 1699-6712

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Ciencies/article/view/327436


7 p, 575.7 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Ciències
Articles > Research articles

 Record created 2017-09-04, last modified 2019-08-30   Favorit i Compartir