El web archiving i l'arxivística
Lopera Lopera, Santiago
Soler Jiménez, Joan (Dir)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Imprint: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2014
Description: 57 p.
Abstract: L'arxivament del web és una disciplina que te el seu origen en el camp de la biblioteconomia i les ciències de la informació i és aliena al món arxivístic del nostre país. La primera part del present treball ofereix un breu estat de la qüestió sobre l'arxivament de les pàgines web i, des d'una perspectiva arxivística, intentarà donar resposta a qüestions com en què consisteix l'arxivament de les pàgines web? Per a què serveix? Des de quan es practica? Quines organitzacions el practiquen? Com es captura i emmagatzema el web? En la segona part es proposa una reflexió sobre l'aplicació de l'arxivament web des de la disciplina arxivística. Paraules clau: Preservació digital, arxivament web, arxivística, Internet, Biblioteques Nacionals, documents electrònics, tecnologies de la informació i la comunicació.
Abstract: El archivo de las páginas web es una disciplina que tiene su origen en el campo de la biblioteconomía y de las ciencias de la información y es ajena al mundo archivístico de nuestro país. La primera parte del presente trabajo ofrece un breve estado de la cuestión sobre el archivo de las páginas web y, desde una perspectiva archivística, intentará dar respuestas a preguntas como ¿en qué consiste el archivo de las páginas web? ¿Para qué sirve? ¿Desde cuándo se practica? ¿Qué organizaciones lo llevan a cabo? ¿Cómo se captura y almacena la web? En la segunda parte se propone una reflexión sobre la aplicación del archivo web desde la disciplina archivística. Palabras clave: Preservación digital, archivo web, archivística, Internet, Bibliotecas Nacionales, documentos electrónicos, tecnologías de la información y la comunicación.
Abstract: El archivo de las páginas web es una disciplina que tiene su origen en el campo de la biblioteconomía y de las ciencias de la información y es ajena al mundo archivístico de nuestro país. La primera parte del presente trabajo ofrece un breve estado de la cuestión sobre el archivo de las páginas web y, desde una perspectiva archivística, intentará dar respuestas a preguntas como ¿en qué consiste el archivo de las páginas web? ¿Para qué sirve? ¿Desde cuándo se practica? ¿Qué organizaciones lo llevan a cabo? ¿Cómo se captura y almacena la web? En la segunda parte se propone una reflexión sobre la aplicación del archivo web desde la disciplina archivística. Keywords: Preservación digital, archivo web, archivística, Internet, Bibliotecas Nacionales, documentos electrónicos, tecnologías de la información y la comunicación.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Català.
Series: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Document: masterThesis
Subject: Preservació digital ; Arxivística ; Pàgines web - Conservació i restauració

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/237964


57 p, 415.4 KB

57 p, 420.3 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2017-10-16, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir