Comportament respecte a l'habitatge de la immigració estrangera a la ciutat de Barcelona, a partir del panel de desigualtats
Miret, Pau, 1964- (Centre d'Estudis Demogràfics)

Publicació: Barcelona Ajuntament de Barcelona : Consell de Ciutat 2006
Descripció: 15 pag.
Resum: Aquest apartat es basa en les dades de les dues primeres onades del Panel de Desigualtats (PaD) realitzat per la Fundació Jaume Bofill, el treball de camp del qual tingué lloc entre 2001 i 2002. El PaD ofereix informació individual i de la llar en què es troba inclòs l'individu, la qual es representativa de la població catalana. L'interès fonamental de l'estudi rau en esbrinar les diferències en la població segons nacionalitat, en especial per al residents a la ciutat de Barcelona. Amb aquest objectiu s'emprèn una anàlisi estadística de comparació entre grups i un estudi de casos de les llars de Barcelona en què si més no un dels seus components tenia nacionalitat estrangera. Així s'esbrina, entre d'altres elements, que a tota Catalunya els estrangers tenien una tendència al lloguer molt superior a aquells de nacionalitat espanyola, que a Barcelona el nivell d'instrucció dels estrangers tenia una component d'educació secundària molt superior al dels espanyols (en contra del nivell universitari) i que l'atur afectava el doble a estrangers que a espanyols. Sobre les històries d'estrangers residents a Barcelona hi ha de molt diverses, però alguns esquemes es repeteixen, com són la d'immigrants que tenien cura de gent gran, les de reunificació familiar o les de la utilització de xarxes migratòries per fondejar a la ciutat i buscar feina.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català
Col·lecció: Part II. Anàlisi de la demanda, l'oferta i les polítiques d'habitatge a Barcelona
Document: Capítol de llibre
ISBN: 978-84-611-6959-7
Publicat a: Llibre Blanc de l'Habitatge a Barcelona, 2006, p. 109-123

Adreça alternativa: http://www.conselldeciutat.cat/ca/page.asp?id=26


15 p, 193.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2017-11-16, darrera modificació el 2021-08-08   Favorit i Compartir