Una lluita constant : la visió fenomenològica del binomi família-pacient oncològic pediàtric a les recidives
Yanguas Vizcaino, Sara
Leyva-Moral, Juan M, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2016
Descripció: 23 pag.
Resum: Introducció: El càncer infantil a Espanya té una incidència de 155,5 casos nous anuals per milió de nens/es d'entre 0 a 14 anys. L'afrontament de la malaltia és molt complex, actualment,existeixen poques investigacions enfocades a entendre com experimenta el binomi família - pacients el procés de recidiva. Objectius: La comprensió de les vivències dels binomis família - pacient durant el procés d'afrontament a la recaiguda de la malaltia oncològica infantil. Metodologia: Es proposa una investigació qualitativa amb un disseny exploratori fenomenològic. La població diana estarà formada pels diferents membres del binomi família-pacient hospitalitzat al servei d'oncologia i hematologia infantil, i trasplantament pediàtric de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Es realitzarà un mostreig de conveniència fins a arribar a la saturació mitjançant entrevistes no estructurades i semi-estructurades. L'anàlisi de les dades es farà a partir del mètode proposat per Giorgi. Limitacions: La principal limitació de l'estudi és la incapacitat de l'enfocament metodològic per incloure nens/es menors de 7 anys degut a les dificultats en la percepció de la malaltia, a part de la impossibilitat de generalitzar les dades que s'obtinguin a altres contextos. Implicacions: Aquest treball podria tenir implicacions en tres àrees: a la pràctica assistencial, a l'educació i la investigació; per la utilització del model Family Nursing, molt poc conegut a Espanya i per la identificació dels aspectes més importants sobre la recaiguda per ajudar a generar més investigació.
Resum: Introducción: El cáncer infantil en España tiene una incidencia de 155,5 casos nuevos anuales por millón de niños / as de entre 0 a 14 años. El enfrentamiento de la enfermedad es muy complejo, actualmente, existen pocas investigaciones enfocadas a entender cómo experimenta el binomio familia - pacientes el proceso de recidiva. Objetivos: La comprensión de las vivencias de los binomios familia - paciente durante el proceso de enfrentamiento a la recaída de la enfermedad oncológica infantil. Metodología: Se propone una investigación cualitativa con un diseño exploratorio fenomenológico. La población diana estará formada por los diferentes miembros del binomio familiaridad paciente hospitalizado en el servicio de oncología y hematología infantil, y trasplante pediátrico del Hospital Universitario Vall d'Hebron. Se realizará un muestreo de conveniencia hasta llegar a la saturación mediante entrevistas no estructuradas y semi- estructuradas. El análisis de los datos se hará a partir del método propuesto por Giorgi. Limitaciones: La principal limitación del estudio es la incapacidad del enfoque metodológico para incluir niños/as menores de 7 años debido a las dificultades en la percepción de la enfermedad, a parte de la imposibilidad para generalizar los datos que se obtengan a otros contextos. Implicaciones: Este trabajo podría tener implicaciones en tres áreas: en la práctica asistencial, en la educación y la investigación; por la utilización del modelo Family Nursing muy poco conocido en España i por la identificación de los aspectos más importantes sobre la recaída para ayudar a generar más investigación.
Resum: Introduction: Childhood cancer in Spain has an incidence of 155. 5 million new cases per year for children aged 0 to 14 years. The confrontation of the disease is very complex, currently, there are few studies aimed at understanding how the binomial family - patients experiences the relapse process. Objectives: Understanding the experiences of the couple family - patient during the process of coping cancer relapse of the disease in children. Methods: We propose a qualitative research design with a phenomenological exploration. The target population is made up of different members of the binomial familiarity patient hospitalized in hematology and oncology service for children, pediatric and transplant of the Vall d'Hebron University Hospital. There will be a convenience sampling to reach saturation doing both interviews, unstructured and semi-structured. The data analysis will be based on the method proposed by Giorgi. Limitations: The main limitation of the study is the inability of the proposed methodological approach to include children under 7 years due to difficulties in the perception of the disease, apart from the impossibility of generalizing data obtained in other contexts. Theorical implications: This work could have implications in three areas: in clinical practice, education and research; the use of Family Nursing, very little known in Spain, and to identify the most important aspects of relapse to help generate more research.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [830]
Document: Treball final de grau ; Text



23 p, 896.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Medicina. TFG

 Registre creat el 2017-12-18, darrera modificació el 2023-07-03



   Favorit i Compartir