La Transición demográfica en América Latina
Zabala de Cosío, María Eugenia
Centre d'Estudis Demogràfics

Imprint: Bellaterra Centre d'Estudis Demogràfics 1993
Abstract: El present paper analitza els determinants de la Transició Demogràfica a Amèrica Llatina en el si dels diferents models que s'hi observaren. L'autora concep la inexistència d'un model únic de transició demogràfica, tant en el temps com en l'espai. Defineix el procés com el canvi en la composició del model tradicional vigent en qualsevol societat originat pel desequilibri demogràfic que comporta el descens de la mortalitat; ara bé, a partir d'aquest fenòmen detonador de caràcter universal, les dinàmiques demogràfiques evolucionaran amb modalitats i ritmes diferents com a conseqüència de factors històrics, econòmics, polítics i culturals propis de cada àrea geogràfica o sector social. En el cas de sudamericà, caldria afegir la incidència en les pautes de mortalitat i fecunditat dels avenços mèdics moderns i de les polítiques governamentals en matèria de sanitat. i infrastructura. Des d'aquesta òptica, Mª. E. Cosio estudia els diversos models en el subcontinent americà buscant destacar les evolucions comuns i divergents entre ells i amb el continent europeu.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 82
Document: workingPaper
Subject: Demografia ; Amèrica Llatina ; Transición demográfica ; América Latina25 p, 983.9 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Centre for Demographic Studies (CED)
Research literature > Working papers

 Record created 2018-02-14, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir