Assaig de modelització de les migracions metropolitanes : regió Metropolitana de Barcelona, 1986-1990
Módenes Cabrerizo, Juan Antonio
Pascual, Jordi, 1938-
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Demogràfics

Imprint: Bellaterra Centre d'Estudis Demogràfics 1994
Abstract: Aquest working-paper constitueix un assaig d'anàlisi de les variables estructurals de les migracions metropolitanes (Regió Metropolitana de Barcelona) en el període 1986-1990. A partir de dades agregades demogràfiques i sòcio-econòmiques i mitjançant la utilització d'una regressió múltiple, s'afirma que l'oferta de nous habitatges i el dinamisme econòmic dels municipis constitueixen els principals factors associats a la immigració, mentre que la taxa d'atur constitueix el factor que més condiciona l'emigració.
Abstract: Este working-paper constituye un ensayo de análisis de las variables estructurales de las migraciones metropolitanas (Región Metropolitana de Barcelona) en el periodo 1986-1990. A partir de datos agregados, y mediante la utilización de una regresión múltiple, se afirma que la oferta de nuevas viviendas y el dinamismo económico de los municipios constituyen los factores principales asociados a la inmigración, mientras que la tasa de paro es el factor que condiciona en mayor medida la emigración.
Abstract: This working paper analyses the efects of structural variables on metropolitan migrations (Metropolitan Region of Barcelona) during the period 1986-1990. Demographic and socioeconomic aggregated data are used in a multiple regression approach. The main results are the following: new housing and economic dynamism of the metropolitan area are the factors associated with in-migration whereas unemployment is the main factor determining out-migration.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Series: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 88
Document: workingPaper
Subject: Barcelona (Catalunya: Àrea metropolitana) ; Emigració i immigració39 p, 2.5 MB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Centre for Demographic Studies (CED)
Research literature > Working papers

 Record created 2018-02-22, last modified 2019-07-17   Favorit i Compartir