Web of Science: 5 citas, Scopus: 5 citas, Google Scholar: citas
Open-Wedge Valgus High Tibial Osteotomy Technique With Inverted L-Shaped Configuration
Monllau García, Juan Carlos (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Erquicia, Juan Ignacio (Hospital Universitari Dexeus (Barcelona, Catalunya))
Ibañez, Federico (Hospital Universitari Dexeus (Barcelona, Catalunya))
Ibañez, Maximiliano (Hospital Universitari Dexeus (Barcelona, Catalunya))
Gelber Ghertner, Pablo Eduardo. (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau)
Masferrer-Pino, Angel (Hospital Universitari Dexeus (Barcelona, Catalunya))
Pelfort, Xavier (Hospital Universitari Dexeus (Barcelona, Catalunya))
Universitat Autònoma de Barcelona

Fecha: 2017
Resumen: High tibial osteotomy (HTO) is a useful alternative in the treatment of symptomatic varus malalignment. However, among its drawbacks is the tendency to decrease patellar height and increase the posterior tibial slope. The increased tibial slope increases anterior cruciate ligament tension and may compromise its function. On the other hand, patella baja often causes anterior knee pain and, over time, may favor degeneration of the patellofemoral joint. The aim of this study is to describe a technical modification of the standard open-wedge HTO. It consists of a double inverted L-shaped cut, which includes the anterior tibial tuberosity in the proximal fragment, to avoid any alteration of patellar height and control the eventual increase of the posterior tibial slope.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès
Documento: Article ; recerca ; Versió publicada
Materia: Humans ; Opening wedge HTO ; Osteotomy ; Patellar height ; Surgery ; Tibia
Publicado en: Arthroscopy Techniques, Vol. 6 (november 2017) , p. e2161-e2167, ISSN 2212-6287

DOI: 10.1016/j.eats.2017.08.009
PMID: 29349013


7 p, 1.4 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias de la salud y biociencias > Institut de Recerca Sant Pau
Artículos > Artículos de investigación
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2018-03-06, última modificación el 2023-11-30



   Favorit i Compartir