La quotidianitat de l'alimentació // Barris de la Ribera i de Santa Caterina
Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització
Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària

Fecha: 2017
Resumen: L’alimentació forma part indiscutible de la vida quotidiana de qualsevol persona. La satisfacció de les necessitats nutricionals bàsiques n’és la cara més evident, però darrere del propi acte de menjar s’hi amaguen tot tipus de relacions econòmiques, socials i culturals que fan de l’alimentació un dels aspectes més complexos del nostre dia a dia. Els barris de la Ribera i de Santa Caterina, al centre històric de Barcelona, conformen un espai privilegiat des d’on explorar aquesta complexitat. Els bars i els restaurants, les botigues d’alimentació, els supermercats, els mercats municipals i les parades de venda temporal són els llocs on es visibilitzen les relacions entre les persones productores, distribuïdores i consumidores d’aliments; unes relacions que permeten intuir les contradiccions i desigualtats que, en l’actual model agroalimentari, generen impactes importants per les persones i pel territori.
Nota: Amb la col·laboració de: Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Parc Agrari del Baix Llobregat. Mercabarna. Can Batlló
Lengua: Català.
Colección: Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat
Materia: Alimentació ; Sobirania alimentària
La quotidianitat de l'alimentació // Barris de la Ribera i de Santa Caterina

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias de la salud y biociencias > Biblioteca Digital de Soberanía Alimentaria (BDSA-ARAG)
Documentos gráficos y multimedia > Vídeos

 Registro creado el 2018-03-06, última modificación el 2019-01-18   Favorit i Compartir