Bioinformàtica [101951]
Casillas Viladerrams, Sònia
Barbadilla Prados, Antoni
Egea, Raquel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Bioinformatics
Títol variant: Bioinformática
Data: 2018-19
Resum: La bioinformàtica -el tractament, l'anàlisi informàtica i la interpretació i modelització de dades moleculars i genòmiques- ha adquirit un protagonisme fonamental a la genètica actual. La matèria impartida durant aquest curs constitueix una visió introductòria a la bioinformàtica. Els objectius principals són: Proporcionar als estudiants els coneixements bioinformàtics bàsics que els permeti tant l'ús d'eines per a realitzar cerques d'informació a les bases de dades com abordar l'anàlisi computacional de seqüències d'àcids nucleics, proteïnes i genomes Aplicar la programació de scripts per a l'automatització de tasques bioinformàtiques reiteratives Donar una perspectiva del potencial d'aquesta disciplina tant en l'àmbit de la recerca com professional 1.
Resum: Bioinformatics -the treatment, computer analysis and the interpretation and modeling of molecular and genomic data- has acquired a fundamental role in genetics nowadays. The subject taught during this course constitutes an introductory vision to bioinformatics. The main objectives are: To provide students with the basic bioinformatics knowledge that will allow them both to use a variety of tools to perform information searches in the databases and to approach the computational analysis of sequences of nucleic acids, proteins and genomes To apply scripting for the automation of repetitive bioinformatic tasks To give a perspective of the potential of this discipline both in the research and professional shperes.
Resum: La bioinformática -el tratamiento, el análisis informático y la interpretación y modelización de datos moleculares y genómicos- ha adquirido un protagonismo fundamental en la genética actual. La materia impartida durante este curso constituye una visión introductoria a la bioinformática. Los objetivos principales son: Proporcionar a los estudiantes los conocimientos bioinformáticos básicos que les permita tanto el uso de herramientas para realizar búsquedas de información en las bases de datos como abordar el análisis computacional de secuencias de ácidos nucleicos, proteínas y genomas Aplicar la programación de scripts para la automatización de tareas bioinformáticas reiterativas 1 Aplicar la programación de scripts para la automatización de tareas bioinformáticas reiterativas Dar una perspectiva del potencial de esta disciplina tanto en el ámbito de la investigación como profesional.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]Català
6 p, 92.1 KB

Anglès
6 p, 89.9 KB

Castellà
6 p, 89.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-06-22, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir