El valor del fotoperiodisme compromès en un món globalitzat. Mostra de catorze reportatges de denúncia publicats al 'Magazine' (1997-2005)
Civil i Serra, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona)
Manresa, Kim

Data: 2005
Resum: El text d'aquest article es basa en la comunicació que els autors van presentar al Diàleg «Comunicació i diversitat cultural», organitzat per l'Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) en el marc del Fòrum Universal de les Cultures-Barcelona 2004, a la ciutat comtal, el 26 de maig de 2004. Estructurat en tres parts, l'article intenta, en un primer apartat, descriure i contextualitzar el paper del 'Magazine' com a publicació dominical capdavantera, en l'àmbit de l'Estat espanyol, en l'aposta per reportatges de denúncia i compromís social. El segon apartat se centra en una mostra selectiva de catorze reportatges, publicats entre 1997 i 2005, i apropa la feina del reporter David Dusster i el fotògraf Kim Manresa, la seva manera personal de treballar en equip i com intenten trencar els clixés a l'hora d'acostar-se, conèixer i difondre les realitats socials de les quals parlen. Finalment, en el tercer apartat, s'aporten unes idees i recomanacions, a mode de conclusions, perquè el món professional, en coordinació amb el món acadèmic, pugui oferir més claus per entendre el món.
Nota: Publicació feta en el marc de l'Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB)
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Fotoperiodisme ; Denúncia ; Compromís social ; Diversitat cultural ; Educació mediàtica
Publicat a: Comunicació (Barcelona), Núm. 20 (desembre 2005) , p. 151-174, ISSN 2014-0444

Adreça alternativa: http://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/5342


24 p, 2.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2018-06-27, darrera modificació el 2023-11-20



   Favorit i Compartir