Fonaments de Geoquímica [102490]
Casas Duocastella, Lluís
Mata Martínez, Ignacio Ramón
Poch Serra, Joan
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Fundamentos de Geoquímica
Data: 2018-19
Resum: Contextualització Es tracta d'una assignatura de formació bàsica que desenvolupa una visió transversal de la Geologia amb especial ènfasi en els aspectes amb més concomitàncies amb la Química. En aquest context són especialment rellevants la Geoquímica, la Cristal·lografia i els mètodes de datació isotòpica. Objectius formatius 1) Conèixer les principals branques que conformen la Geologia i els seus diversos objectius. 2) Conèixer l'estructura i composició de la Terra i el seu marc temporal. 3) Reconèixer els principals materials geològics (minerals i roques) i conèixer el concepte de cristal·linitat i les eines que en permeten l'estudi. 4) Aplicar els principis bàsics de la termodinàmica a l'estudi d'equilibris minerals. 5) Conèixer la composició dels principals fluids de la Terra i la seva interacció amb les roques. 6) Conèixer els principis de la geoquímica isotòpica i les seves principals aplicacions. 1 7) Relacionar els diversos recursos naturals amb els corresponents reactius i materials industrials. 8) Conèixer els principals problemes geoquímics d'abast global.
Resum: Contextualitzación Se trata de una asignatura de formación básica que desarrolla una visión transversal de la Geología con especial énfasis en los aspectos con mas concomitancias con la Química. En este contexto son especialmente relevantes la Geoquímica, la Cristalografía y los métodos de datación isotópica. Objectivos formativos 1) Conocer las principales ramas que conforman la Geología y sus diversos objetivos. 2) Conocer la estructura y composición de la Terra y su marco temporal. 3) Reconocer los principales materiales geológicos (minerales y rocas) y conocer el concepto de cristalinidad y las herramientas que permiten su estudio. 4) Aplicar los principios básicos de la termodinámica al estudio de equilibrios minerales. 5) Conocer la composición de los principales fluidos de la Tierra y su interacción con las rocas. 6) Conocer los principios de la geoquímica isotópica y sus aplicacions principales. 7) Relacionar los diversos recursos naturales con los correspondientes reactivos y materiales industriales. 8) Conocer los principales problemas geoquímicos de alcance global. 1 8) Conocer los principales problemas geoquímicos de alcance global.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Química [2502444]
Pla d'estudis: Grau en Química [953]Català
6 p, 85.8 KB

Castellà
7 p, 82.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir