Envellir Bé [102858]
Giménez Llort, Lydia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Envejecer Bien
Date: 2018-19
Abstract: L'objectiu general de l'assignatura és oferir un panorama introductori de la gerontologia multidisciplinar, ensenyant a l'alumnat com assolir una bona vellesa des del coneixement i la comprensió del procés d'envelliment individual i social, en les seves diverses vessants: des de la biologia molecular fins als hàbits de vida, en una aproximació multidisciplinar (biològica, psicològica i sociològica). En l'assignatura s'aborden continguts bàsics que es complementen acostant a l'alumnat a aspectes d'innovació en envelliment i les noves directrius europees i internacionals. A més, de forma particular, l'assignatura ofereix dos seminaris especialitzats per tal que l'alumnat aprofundeixi en accions bio-psico-socials que tenen com a finalitat millorar la salut i la qualitat de vida de la gent gran i els seus cuidadors, i actualitzar-se en els últims avenços en Psicogeriatria. Aquests continguts es desenvolupen tenint en compte competències transversals rellevants per abordar l'envelliment i la vellesa, com són la perspectiva de gènere, la transculturalitat i bona part de la resta dels 17 objectius per al desenvolupament sostenible de l'ONU per canviar el nostre món, que ara , a més, envelleix. Aquests continguts es desenvolupen tenint en compte competències transversals rellevants per abordar l'envelliment i la vellesa, com són la perspectiva de gènere, la transculturalitat i bona part de la resta dels 17 objectius per al desenvolupament sostenible de l'ONU per a canviar el nostre món, que ara, a més, envelleix.
Abstract: El objetivo general de la asignatura es ofrecer un panorama introductorio de la gerontología multidisciplinar, enseñando al alumnado como alcanzar una buena vejez desde el conocimiento y la comprensión del proceso de envejecimiento individual y social, en sus distintas vertientes: desde la biologia molecular hasta los hábitos de vida, en una aproximación multidisciplinar (biológica, psicológica y sociológica). En la asignatura se abordan contenidos básicos que se complementan acercando al alumnado a aspectos de innovación en envejecimiento y nuevas directrices europeas e internacionales. Además, de forma particular, la asignatura ofrece dos seminarios especializados para que el alumnado pueda profundizar en acciones bio-psico-sociales que tienen como finalidad mejorar la salud y la calidad de vida de las personas mayores y sus cuidadores, así como actualizarse en los últimos avances en Psicogeriatría. Estos contenidos se desarrollan teniendo en cuenta competencias transversales relevantes para abordar el envejecimiento y la vejez, como son la perspectiva de género, la transculturalidad y buena parte del resto de los 17 objetivos para el desarrollo sostenible de la ONU para cambiar nuestro mundo, que ahora, además, envejece.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]Català
6 p, 93.5 KB

Castellà
6 p, 91.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-06, last modified 2020-06-27   Favorit i Compartir