Pràctica Clínica Assistencial IV [104073]
Pedro-Botet Montoya, María Luisa
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Práctica Clínica Asistencial IV
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura correspon al darrer any del Grau de Medicina (6è curs), un cop l'estudiant ja coneix els fonaments científics de la medicina i les diferents patologies mèdiques i quirúrgiques. L' objectiu general és que l'estudiant consolidi els anteriors coneixements i assoleixi les habilitats clíniques, comunicatives i de cerca i maneig de la informació científica pertinents per poder: Reconèixer els problemes de salut bàsics i fer propostes raonades per la solució dels mateixos, utilitzant les fonts d'informació clínica i biomèdica adients, interpretant de manera científica els resultats obtinguts Comunicar-se amb altres professionals de la salut, amb els pacients i els seus familiars, de manera clara i efectiva Actualitzar els coneixements de manera autònoma. 1 Per això haurà de saber: Elaborar una historia clínica de manera estructurada Fer una exploració física complerta Elaborar un diagnòstic diferencial raonat Formular una hipòtesi diagnòstica Justificar les proves diagnòstiques de laboratori, d' imatge o d'altres, que cal demanar Interpretar correctament els resultats obtinguts amb les mateixes Proposar un tractament adequat Informar al pacient i familiars Redactar un informe explicatiu Utilitzar les TICs per accedir a les bases de dades clíniques i biomèdiques, obtenir l' informació pertinent i comunicar-se.
Resum: 1 La asignatura corresponde al último año del Grado de Medicina (6º curso), una vez el estudiante ya conoce los fundamentos científicos de la medicina y las diferentes patologías médicas y quirúrgicas. El objetivo general es que el estudiante consolide los anteriores conocimientos y alcance las habilidades clínicas, comunicativas y de busca y manejo de la información científica pertinentes para poder: Reconocer los problemas de salud básicos y hacer propuestas razonadas para la solución de los mismos, utilizando las fuentes de información clínica y biomédica adecuadas, interpretando de manera científica los resultados obtenidos Comunicarse con otros profesionales de la salud, con los pacientes y sus familiares, de manera clara y efectiva Actualizar los conocimientos de manera autónoma. Por eso tendrá que saber: Elaborar una historia clínica de manera estructurada Hacer una exploración física cumplida Elaborar un diagnóstico diferencial razonado Formular una hipótesis diagnóstica Justificar las pruebas diagnósticas de laboratorio, de imagen o de otros, que hay que pedir Interpretar correctamente los resultados obtenidos con las mismas Proponer un tratamiento adecuado Informar el paciente y familiares Redactar un informe explicativo Utilizar las TICs para acceder a las bases de datos clínicas y biomédicas, obtener la información pertinente y comunicarse.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau en Medicina [1192]Català
10 p, 107.6 KB

Castellà
8 p, 93.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2021-06-26   Favorit i Compartir