Persona, cos, salut i gènere [101244]
Marre, Diana
Clemente Martínez, Chandra Kala
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Persona, cuerpo, salud y género
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura és una optativa que forma part de l'àmbit d'especialització en Cultura i Societat. La finalitat de l'assignatura és conèixer les conceptualitzacions sobre salut i malaltia i, en conseqüència, sobre l'inici, curs i el final de la vida en relació amb la concepció de persona i cos en els seus diversos components i la diversitat proporcionada per diferents factors. Els objectius generals de l'assignatura son: - Explorar i analitzar la construcció sociocultural de l'inici, el curs i el final de la vida. - Explorar i analitzar la construcció sociocultural en relació a la persona i el cos. - Conèixer i comprendre les relacions entre els diferents factors (socials, polítics, culturals, econòmics. . . ) implicats en l'estat de salut i les necessitats en salut de les persones. - Conèixer i comprendre els aspectes fonamentals dels projectes d'investigació i els programes d'intervenció social en matèria de salut i vulnerabilitat.
Resum: Asignatura optativa de cuarto curso del ámbito de especialización en Cultura y Sociedad. La finalidad de la asignatura es, fundamentamente, analizar las conceptualizaciones sobre salud y enfermedad y, en directa relación con ellas, las de inicio y fin de la vida (nacimiento y muerte) y su vinculación con las construcciones socioculturales de persona y cuerpo y las variaciones que introduce el sistema de sexo / género. Los objetivos generales del curso son: - conocer las principales perspectivas socioantropológicas sobre salud y enfermedad, inicio y fin de la vida en tanto que categorías socioculturales - examinar teóricamente la construcción cultural del cuerpo individual y social y la relación entre cuerpo, persona y sistemas de sexo / género - examinar críticamente qué es considerado 'natural' y qué no en relación con la salud, la enfermedad, el inicio y el fin de la vida - considerar críticamente el rol de la cultura en el papel asignado al cuerpo y la persona la construcción de las nociones de salud y enfermedad 1 - problematizar los conceptos de discapacidad, minusvalía, subnormalidad, disfuncionalidad, diversidad funcional.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Antropologia social i cultural [2500256]
Pla d'estudis: Grau en Antropologia Social i Cultural [821]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
17 p, 132.6 KB

Castellà
17 p, 133.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir