Sistema de transports intel·ligents : diferències de difusió a Europa i els EUA
Piera, Miquel Àngel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Verge Mestre, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Empresa)
Bojkova, Viara (Ortelio Ltd. NEWBITS Project Manager)

Título variante: Sistemas de transporte inteligentes: diferencias de difusión en Europa y EEUU
Título variante: Intelligent Transport Systems: differences of diffusion in Europe and the US
Fecha: 2018
Resumen: La mobilitat compartida, la mobilitat com a servei i el vehicle autònom s'han proposat com dues solucions adients que contribuiran al gaudi de ciutats més eficients i amb una millor qualitat de vida per als seus habitants. Investigadors de la UAB estudien en el projecte europeu Newbits, han comparat Europa i els Estats Units (EUA) per conèixer els factors crítics en la seva difusió entre la població. Reticències a l'ús de tecnologies de seguiment o el suport d'autoritats locals en mobilitat compartida i la ciberseguretat i l'ètica en el vehicle autònom en són alguns dels que han detectat.
Resumen: La movilidad compartida, la movilidad como servicio y el vehículo autónomo se han propuesto como dos soluciones adecuadas que contribuirán al disfrute de ciudades más eficientes y con una mejor calidad de vida para sus habitantes. Investigadores de la UAB estudian en el proyecto europeo Newbits, han comparado Europa y los Estados Unidos (EE. UU. ) para conocer los factores críticos en su difusión entre la población. Algunos de los factores que han detectado son reticencias al uso de tecnologías de seguimiento, el apoyo de autoridades locales en movilidad compartida y la ciberseguridad y la ética en el vehículo autónomo.
Resumen: Sharing mobility, mobility as a service and autonomous vehicles have been proposed as two suitable solutions that will contribute to the enjoyment of more efficient cities and with a better living quality for its inhabitants. Researchers of the UAB participating in the European project Newbits have compared Europe and the United States (US) to discover the critical factors in its diffusion among the population. Reluctance to the use of tracking technologies and the support of local authorities in sharing mobility and cybersecurity, as well as ethics in the autonomous vehicle are some factors that have been detected.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, Castellà i Anglès
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Maig 2018, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 413.0 KB

Español
3 p, 331.0 KB

English
3 p, 330.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2018-07-10, última modificación el 2023-10-01



   Favorit i Compartir