Espectroscòpia de biomolècules [100905]
Cladera Cerda, Josep Bartomeu
Daban, Joan-Ramon
Lope Piedrafita, Silvia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Biomolecular Spectroscopy
Additional title: Espectroscopía de biomoléculas
Date: 2018-19
Abstract: Gran part del coneixement científic de la Natura està basat en l'estudi de diversos fenòmens d'absorció i d'emissió que es produeixen quan la radiació electromagnètica interacciona amb la matèria. En biociències es fan servir molt freqüentment tècniques espectroscòpiques, però malauradament molts professionals es limiten a aplicar com ususaris aquestes tècniques sense tenir coneixements científico-tècnics prou ben basats com per aprofitar totes les potencialitats de les diverses espectroscòpies. En aquesta assignatura en pretén fer un estudi aprofundit dels fonaments científics i tècnics de les principals tècniques espectrocòpiques d'interès per a la Bioquimica i Biologia Molecular: espectroscòpia d'absorció en la regió visible i ultraviolada; espectroscòpia de fluorescència i quimioluminescència; espectroscòpia de ressonància magnètica nuclear; espectroscòpia en la regió de l'infrarroig; dicroisme circular. En tots els casos s'estudiaran molt detalladament els instruments, i les aplicacions analítiques i estruturals, que aquestes tècniques tenen en diversos camps de les ciències de la vida.
Abstract: Much of the scientific knowledge of Nature is based on the study of various phenomena of absorption and emission that occur when electromagnetic radiation interacts with matter. In biosciences, spectroscopic techniques are used very often, but unfortunately many professionals are mere users that simply apply these techniques without having a well-founded scientific and technical knowledge to take advantage of all the possibilities of the different spectroscopies. This course will study in depth the scientific and technical foundations of the major spectroscopic techniques of interest for Biochemistry and Molecular Biology: absorption spectroscopy in ultraviolet and visible regions; fluorescence spectroscopy and chemiluminescence; nuclear magnetic resonance spectroscopy; spectroscopy in the infrared region; circular dichroism. In all cases, the instruments and analytical and structural applications in life sciences will be studied in detail.
Abstract: Gran parte del conocimiento científico de la Naturaleza se basa en el estudio de varios fenómenos de absorción y emisión que ocurren cuando la radiación electromagnética interaciona con la materia. En biociencias se utilizan las técnicas espectroscópicas con mucha frecuencia, pero desafortunadamente muchos profesionales se limitan a aplicar como usuarios estas técnicas sin tener conocimientos científico-técnicos lo suficientemente bien fundamentados como para poder aprovechar todas las potencialidades de las diversas espectroscopias. En esta asignatura se pretende realizar un estudio en profundidad de los fundamentos científicos y técnicos de las principales técnicas espectroscópicas de interés para la Bioquímica y Biología Molecular: espectroscopia de absorción en la región ultravioleta y visible; espectroscopia de fluorescencia y quimioluminiscencia; espectroscopía de resonancia magnética nuclear; espectroscopia en la región infrarroja; dicroísmo circular. En todos los casos se estudiarán muy detalladamente los instrumentos, y las aplicaciones analíticas y estructurales, que estas técnicas tienen en diversos campos de las ciencias de la vida.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Bioquímica [2500252]
Study plan: Grau en Bioquímica [814]



Català
6 p, 85.7 KB

Anglès
6 p, 84.9 KB

Castellà
6 p, 85.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-20, last modified 2018-10-20



   Favorit i Compartir