Estètica Aplicada [43836]
Vilar Roca, Gerard
Bocos Mirabella, Yaiza Ágata
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2018-19
Resum: L'assignatura té com a subtítol Estetica gustatoria. Com a tal és pionera en el panorama acadèmic internacional. L'objectiu general de l'assignatura és conèixer el vocabulari i argumentari de l'estètica gustatòria com una forma recent i ce creixent imporntància de l'estètica aplicada. Els objectius específics de l'assignatura són els seguents: 1. La comprensió del gust, tant en el seu ús no metafòric com metafòric, com una forma de coneixement i de comunicabilitat 2. El coneixement dels principals enfocaments teòrics en el tractament d'aquesta questió, tant de la tradició com de la contemporaneitat, i la sistematització conceptual que s'hi pot establir 3. La familiarització amb les pràctiques contemporànies implicades (Food Art, Edible Art, Relacional Art, Research Cooking, Revolutionary Cooking, Food Tech Activism) 4. Comparació dels processos creatius que impliquen les diferents comprensions del gust 5. Cultivar les capacitats i les habilitats per a la crítica gustatòria en l'alumne 6. Configuracions de projectes en estètica gustatòria 7. Projecció, si s'escau, dels coneixements de l'assignatura als futurs TFMs i a altres recerques i projectes de l'estudiant.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Filosofia Aplicada [4316227]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Filosofia Aplicada [1372]



Català
5 p, 85.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-09-14, darrera modificació el 2021-06-19



   Favorit i Compartir