Produeixen aroma de roses a partir de residus agroindustrials
Martínez, Óscar Mauricio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Additional title: Producen aroma de rosas a partir de residuos agroindustrials
Additional title: Rose-like aromas from agro-industrial residues obtained
Date: 2018
Abstract: Investigadors del Grup d'Investigació en Compostatge (GICOM) han aconseguit per primera vegada extraure aromes florals de roses, gessamí i jacint fent servir la Fermentació en Estat Sòlid (FES), a partir d'uns microorganismes que tenen l'habilitat de transformar certes matèries primeres -com els residus de canya del sucre- en aromes amb valor afegit. Amb aquest bioprocés han aconseguit extraure dos dels compostos més utilitzats en les indústries de cosmètica, d'higiene personal, de productes de neteja i d'alimentació. Els resultats demostren el potencial de la FES com a procés per obtenir-los de manera més senzilla i barata.
Abstract: Investigadores del Grupo de Investigación en Compostaje (GICOM) han conseguido por primera vez extraer aromas florales de rosas, jazmín y jacinto mediante la Fermentación en Estado Sólido (FES), a partir de unos microorganismos que tienen la habilidad de transformar ciertas materias primas -como los residuos de caña de azúcar- en aromas con valor añadido. Con este bioproceso han logrado extraer dos de los compuestos más utilizados en las industrias de cosmética, higiene personal, productos de limpieza y alimentación. Los resultados demuestran el potencial de la FES como proceso para obtenerlos de manera más sencilla y barata.
Abstract: For the first time, researchers of the Composting Research Group (GICOM) have achieved flower aromas of roses, hyacinths or jasmine from agroindustrials residues using solid-state fermentation technology (SSF) and microorganisms that have the ability to transform some raw materials -as the leftover from the sugar industry- into aromas with added value. Particularly, they have obtained two of the most used aromas in cosmetic, hygiene, cleaning products and food industries. These results show the potential of SSF as process by which these aromas are obtained easier and cheaper.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Setembre 2018, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 403.4 KB

Español
3 p, 240.8 KB

English
3 p, 239.8 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2018-10-16, last modified 2022-02-06



   Favorit i Compartir