Aplicacions de Dades Copernicus per analitzar canvis en les cobertes del sòl
Rifà Badia, Pere
Marchán, Juan Fernando
Fornés, Pol
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Fecha: 2018
Descripción: 44 p.
Resumen: Aquest treball estudia dos casos d'ús de dades Copernicus per a fer una anàlisi dels canvis de les cobertes del sòl amb diverses metodologies d'anàlisi, en el cas del control de la mineria i el de l'evolució de les inundacions. S'ha realitzat un estudi del canvi de les cobertes del sòl, des de 2016 fins al 2018, d'una mina il·legal a Colòmbia; on es donarà a conèixer la desforestació generada i es presentarà al Govern de Colòmbia. D'altra banda, pel que fa al seguiment de les inundacions de la crescuda del riu Ebre, de l'abril de 2018, s'ha fet una comparativa de diverses metodologies de detecció de l'aigua superficial per conèixer els diferents avantatges i desavantatges de cadascuna d'elles i determinar quina resulta més eficient.
Resumen: Este trabajo estudia dos casos de uso de datos Copernicus para el análisis de los cambios de cubiertas del suelo en distintas metodologías de análisis, el caso de la minería i en la evolución de las inundaciones. Se ha realizado un estudio del cambio de cubiertas del suelo, des de 2016 hasta 2018, de una mina ilegal de Colombia; donde se dará a conocer la desforestación generada i se presentará al Gobierno de Colombia. Por otro lado, se hará un seguimiento de las inundaciones de la crecida del Ebro de abril de 2018, donde se ha realizado una comparativa de metodologías de detección del agua superficial para conocer las ventajas y contras de cada una para determinar la más eficiente.
Resumen: In this paper, two examples of applications from the Copernicus Program will be shown for the analysis of soil cover changes in different analysis methodologies; the case of mining and the evolution of floods. A study of the change in land cover, from 2016 to 2018, of an illegal mine of Colombia; where the deforestation generated will be announced and will be presented to the Colombian Government. On the other hand, the flooding of the Ebro river flood in April 2018, where a comparison of surface water detection methodologies has been carried out to know the advantages and cons of each one, to determine the most efficient.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Geoinformació [4315985]
Colección: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster en geoinformació
Documento: Treball de fi de postgrau
Materia: Sistemes d'Informació geogràfica ; Processament de dades ; COPERNICUS (Programa de recerca) ; Sòls, ús dels ; Mineria -- Aspectes ambientals -- Colòmbia ; Desforestació -- Colòmbia ; Inundacions -- Danys -- Colòmbia ; Inundacions -- Ebre (Riu) ; Colòmbia ; Ebre (Riu) ; Aigües superficials -- Anàlisi ; Informació geogràfica, Sistemes d' ; Geolocalització, Serveis de ; Teledetecció -- Aparells i instruments



Treball fi de màster
44 p, 5.1 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera > Filosofía y Letras. TFM

 Registro creado el 2018-11-09, última modificación el 2023-07-27



   Favorit i Compartir