Projecte de geolocalització per a la difusió del Fons de la Comissió Provincial de Regions Devastades i Reparacions de Girona
Pastrana Roman, Valeri
Perpinyà Morera, Remei (dir.)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Publicación: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2018
Descripción: 69 p.
Resumen: La geolocalització és un recurs tecnològic que pot aportar molt a la difusió en línia de la documentació que custodien els arxius, malgrat que fins ara gairebé no ha estat explotat. En aquest treball plantegem una proposta de difusió per geolocalització per a un fons de gran interès històric però que ha estat ignorat per la comunitat arxivística i pels investigadors. Amb dades en format obert i amb una plataforma molt intuïtiva, podem oferir a l'usuari un recurs visual i gràfic, que ubica en un mapa interactiu la descripció arxivística dels expedients que formen un fons, situats segons la ubicació real de l'edifici al qual fan referència. geolocalització, geoetiquetatge, difusió en línia, descripció arxivística, Regions Devastades i Reparacions, dades obertes, accés a la documentació.
Resumen: La geolocalización es un recurso tecnológico que puede aportar mucho a la difusión en línea de la documentación que custodian los archivos, aunque hasta ahora apenas ha sido explotado. En este trabajo planteamos una propuesta de difusión por geolocalización para un fondo de gran interés histórico pero que ha estado ignorado por la comunidad archivística i por los investigadores. Con datos en formato abierto y con una plataforma muy intuitiva, podemos ofrecer al usuario un recurso visual y gráfico, que ubica en un mapa interactivo la descripción archivística de los expedientes que forman el fondo, situados según la ubicación real del edificio al cual hacen referencia geolocalización, geoetiquetaje, difusión en línea, descripción archivística, Regiones Devastadas y Reparaciones, datos abiertos, acceso a la documentación.
Resumen: Geolocation is a technological resource that can contribute considerably to the online dissemination of the documents kept at the archives, although until now it has barely been exploited. This paper aims to propose a dissemination proposal by geolocation for a great historical interest fonds, but that has been ignored by both the archival community and researchers. With open format data and within a very simple and intuitive platform, we can offer the user a highly visual and graphical resource, which places on an interactive map the archival description of each of the files that integrate the fonds, located according to the real location of the building to which they refer geolocation, geotagging, online dissemination, archival description, Devastated Regions and Repairs, open data, access to documentation.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Colección: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Documento: masterThesis
Materia: Arxius ; Descripció arxivística ; Catalunya ; Informació geogràfica, Sistemes d' ; Rehabilitació urbana

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/336793


69 p, 1.6 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera

 Registro creado el 2019-01-07, última modificación el 2020-10-21   Favorit i Compartir