La Transmisión generacional de la inestabilidad de las uniones : marco para el diseño de una investigación
Masciadri, Viviana
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Demogràfics

Imprint: Bellaterra Centre d'Estudis Demogràfics 1999
Abstract: El projecte es proposa analitzar una de les transformacions que afecta a la composició de les famílies d'avui: les ruptures matrimonials. Aquest treball intentarà mostrar, conceptualment, que la ruptura de la unió donaria origen a estructures familiars diferents a les originalment constituïdes a partir de la unió per matrimoni, sempre i quan els llaços de reciprocitat es mantinguin fonamentalment per l'existència de fills. Alhora, els mecanismes de transmissió social -amb relació a la conformació de les parelles- que s'activen en el interior de les famílies, evolucionarien i determinarien diferents formes de transmissió generacional de la inestabilitat davant les unions.
Abstract: El presente proyecto se propone analizar una de las transformaciones que afecta la composición de las familias hoy: las rupturas matrimoniales. Este trabajo intentará mostrar, conceptualmente, que la ruptura de la unión daría origen a estructuras familiares diferentes a las originalmente constituidas a partir de la unión por matrimonio, siempre y cuando los lazos de reciprocidad se mantengan fundamentalmente por la existencia de hijos. A su vez, los mecanismos de transmisión social -con relación a la conformación de las parejas- que se activan al interior de las familias evolucionarían y determinarían diferentes modos de transmisión generacional de la inestabilidad ante las uniones.
Abstract: This project aims at analysing one of the transformations that affects nowadays families: marital disruption. This work will try to show in a conceptual way that family structures after a union disruption would be different from those that were originally constituted by marriage, if and only if reciprocity relations would be maintained thanks fundamentally to the existence of children. At the same time, transmission mechanisms, in relation to couples, acting within families change and determine different modes of union instability's generational transmission.
Abstract: Le présent projet se propose d'analyser une des transformations qui affecte la composition des familles d'aujourd'hui: les ruptures matrimoniales. Ce travail essaiera de montrer, de façon conceptuelle, que de la rupture d'union résulteraient des structures familiales différentes de celles originalement constituées à partir de l'union par mariage, si et seulement si les liens de réciprocité se maintiennent fondamentalement par l'existence des enfants. En même temps, les mécanismes de transmission, en relation aux couples, qui s'activent à l'intérieur des familles évoluent et déterminent différents modes de transmission générationelle d'instabilité des unions.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 154
Document: workingPaper
Subject: Unions, família, transmissió generacional de la inestabilitat ; Uniones, familia, transmisión generacional de la inestabilidad ; Unions, family, instability generational transmission ; Unions, famille, transmission générationelle de l'instabilité27 p, 308.8 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Centre for Demographic Studies (CED)
Research literature > Working papers

 Record created 2019-01-09, last modified 2019-07-21   Favorit i Compartir