Quan el cos esdevé paraula. Parentalitat i discapacitat
Alamany i Ferré, Laia
Barnet, Silvia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Data: 2018
Descripció: 88 p.
Resum: Tenir un fill amb discapacitat suposa un impacte de gran abast que sovint es pot considerar com a situació traumàtica amb seqüeles de trastorn d'estrès post traumàtic (TEPT) de tipus crònic. Aquest impacte afecta a la vivència de la parentalitat, en el seu més ampli dels sentits (a nivell personal, de parella, familiar, social) i es facilitador de les projeccions d'angoixes primerenques que es transmetran en la relació vincular i dificultaran l'establiment d'un vincle segur així com del procés d'individuació. La dansa moviment teràpia (DMT) com a psicoteràpia que cerca la integració psicofísica de la persona és una molt bona eina per a l'abordatge de la interacció familiar i l'assoliment de vincles relacionals segurs ja sigui des del treball individual (d'un dels progenitors), de parella o bé grupal (ja sigui en grups d'iguals o familiars).
Resum: Tener un hijo con discapacidad supone un impacto de gran alcance que a menudo se puede considerar como situación traumática con secuelas de trastorno de estrés post traumático (TEPT) de tipo crónico. Este impacto afecta a la vivencia de la parentalidad, en su más amplio de los sentidos (a nivel personal, de pareja, familiar, social) y es facilitador de las proyecciones de angustias tempranas que se transmitirán en la relación vincular y dificultarán el establecimiento de un vínculo seguro así como del proceso de individuación. La danza movimiento terapia (DMT) como psicoterapia que busca la integración psicofísica de la persona es una muy buena herramienta para el abordaje de la interacción familiar y el logro de vínculos relacionales seguros ya sea desde el trabajo individual (de uno los progenitores), de pareja o bien grupal (ya sea en grupos de iguales o familiares).
Resum: Having a child with a disability has a powerful impact that can often be considered as a traumatic situation with sequels of a chronic post-traumatic stress disorder (PTSD). This impact affects the experience of parenting, in its widest sense (personal, couple, family, social) and facilitates the projections of primary anguish that will be transmitted in the attachment relation and that will difficult to establishing a secure attachment as well as the individualization process. The dance movement therapy (DMT) as a psychotherapy that seeks the psychophysical integration of the person is a very good tool for the approach of family interaction and the achievement of secure attachment either from individual focus (from one of the parents), as a couple or group (in groups of peers or families).
Llengua: Català.
Col·lecció: Facultat de Psicologia: Màster en dansa moviment teràpia
Document: masterThesis
Matèria: Discapacitats i família ; Serveis a les famílies ; Dansa -- Ús terapèutic ; Dansateràpia ; Afecte (Psicologia) ; Discapacitats -- Aspectes psicològics ; Discapacitats -- Relacions familiars ; Famílies -- Aspectes psicològics ; 159.9 - Psicologia

adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/338225

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2019-01-22, darrera modificació el 2019-01-26   Favorit i Compartir