Quan el cos esdevé paraula. Parentalitat i discapacitat
Alamany i Ferré, Laia
Barnet, Silvia, supervisora acadèmica
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Date: 2018
Description: 88 p.
Abstract: Tenir un fill amb discapacitat suposa un impacte de gran abast que sovint es pot considerar com a situació traumàtica amb seqüeles de trastorn d'estrès post traumàtic (TEPT) de tipus crònic. Aquest impacte afecta a la vivència de la parentalitat, en el seu més ampli dels sentits (a nivell personal, de parella, familiar, social) i es facilitador de les projeccions d'angoixes primerenques que es transmetran en la relació vincular i dificultaran l'establiment d'un vincle segur així com del procés d'individuació. La dansa moviment teràpia (DMT) com a psicoteràpia que cerca la integració psicofísica de la persona és una molt bona eina per a l'abordatge de la interacció familiar i l'assoliment de vincles relacionals segurs ja sigui des del treball individual (d'un dels progenitors), de parella o bé grupal (ja sigui en grups d'iguals o familiars).
Abstract: Tener un hijo con discapacidad supone un impacto de gran alcance que a menudo se puede considerar como situación traumática con secuelas de trastorno de estrés post traumático (TEPT) de tipo crónico. Este impacto afecta a la vivencia de la parentalidad, en su más amplio de los sentidos (a nivel personal, de pareja, familiar, social) y es facilitador de las proyecciones de angustias tempranas que se transmitirán en la relación vincular y dificultarán el establecimiento de un vínculo seguro así como del proceso de individuación. La danza movimiento terapia (DMT) como psicoterapia que busca la integración psicofísica de la persona es una muy buena herramienta para el abordaje de la interacción familiar y el logro de vínculos relacionales seguros ya sea desde el trabajo individual (de uno los progenitores), de pareja o bien grupal (ya sea en grupos de iguales o familiares).
Abstract: Having a child with a disability has a powerful impact that can often be considered as a traumatic situation with sequels of a chronic post-traumatic stress disorder (PTSD). This impact affects the experience of parenting, in its widest sense (personal, couple, family, social) and facilitates the projections of primary anguish that will be transmitted in the attachment relation and that will difficult to establishing a secure attachment as well as the individualization process. The dance movement therapy (DMT) as a psychotherapy that seeks the psychophysical integration of the person is a very good tool for the approach of family interaction and the achievement of secure attachment either from individual focus (from one of the parents), as a couple or group (in groups of peers or families).
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Series: Facultat de Psicologia: Màster en dansa moviment teràpia
Document: masterThesis
Subject: Discapacitats i família ; Serveis a les famílies ; Dansa -- Ús terapèutic ; Dansateràpia ; Afecte (Psicologia) ; Discapacitats -- Aspectes psicològics ; Discapacitats -- Relacions familiars ; Famílies -- Aspectes psicològics ; Psicologia

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/338225


Treball fi de màster
88 p, 500.7 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2019-01-22, last modified 2019-10-07   Favorit i Compartir