Dades obertes i fotografia : problemàtica general i possibilitats de difusió de col·leccions patrimonials.
Padilla Delgado, Jordi
Suppi Boldrito, Remo Lucio (dir.)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Imprint: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2018
Description: 94 p.
Abstract: Les dades obertes constitueixen una poderosa eina dins de les polítiques de govern obert i transparència. Des que va entrar a l'agenda global vers el 2005 l'ús combinat de la difusió de dades en format open data i la reutilització d'informació del sector públic (RISP) ha experimentat diversos períodes de creixement, puixança i crisi fins arribar al moment actual. En aquest treball es planteja una revisió del significat i principis del moviment de dades obertes, amb un esment especial sobre la presència de la imatge digital com element susceptible de ser difós com dades obertes. La metodologia emprada consisteix en la recapitulació de bibliografia sobre el tema, anàlisi de casos reals i proposta de guia pràctica per a la publicació d'imatges, en especial de fotografia patrimonial, com a dades obertes, amb un exemple. COL·LECCIONS DIGITALS; DADES OBERTES – FOTOGRAFIA; GOVERN OBERT; IMATGE DIGITAL; MOVIMENT OBERT; TRANSPARÈNCIA.
Abstract: Los datos abiertos constituyen una poderosa herramienta dentro de las políticas de gobierno abierto y transparencia. Desde su introducción en la agenda global hacia 2005 el uso combinado de la difusión de datos en formato open data y la reutilización de información del sector público (RISP) ha experimentado diversos períodos de crecimiento, auge y crisis hasta llegar al momento actual. En este trabajo se plantea una revisión del significado del movimiento de datos abiertos y de sus principios, haciendo especial incidencia en la presencia de la imagen digital como elemento susceptible de ser difundido como datos abiertos. La metodología utilizada consiste en la recapitulación de bibliografía sobre el tema, análisis de casos reales y propuesta de una guía práctica para la publicación de imágenes, en especial de fotografía patrimonial, como datos abiertos, con un ejemplo. COLECCIONES DIGITALES; DATOS ABIERTOS; FOTOGRAFÍA; GOBIERNO ABIERTO; IMAGEN DIGITAL; MOVIMIENTO ABIERTO; TRANSPARENCIA.
Abstract: Open data is a powerful tool within the policies of open government and transparency. Since it was presented in the global agenda in 2005, the joint use of open data dissemination and the reuse of Public Sector Information (PSI) has undergone changes in growth, boom and crisis to the present time. In this work, a review of the meaning of the open data movement and its principles is proposed, with special emphasis on the digital image presence as open data. The methodology used is based on the summarizing of bibliography on the subject, real cases analysis and the proposal of a practical guide for image publication, especially of patrimonial photography, as open data, with an example. DIGITAL COLLECTIONS; OPEN DATA; PHOTOGRAPHY; OPEN GOVERNMENT; DIGITAL IMAGE; OPEN MOVEMENT; TRANSPARENCY.
Language: Castellà.
Series: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Document: masterThesis
Subject: Arxius ; Dades obertes ; Fotografia digital ; Transparència

adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/346695


Adreça original
94 p, 5.5 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2019-02-14, last modified 2019-02-19   Favorit i Compartir