Desenvolupat un nou software per a l'anàlisi de la presentació antigènica als limfòcits T
Mestre-Ferrer, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Scholz, Erika Margaret (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Humet-Alsius, Jepi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Álvarez Angulo, Iñaki (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Fecha: 2019
Resumen: Un grup de científics de la UAB ha desenvolupat un nou software per a la identificació de les característiques dels repertoris peptídics presentats per les molècules de HLA de classe I i HLA-DR als limfòcits T. Els limfòcits T reconeixen fragments proteics (pèptids) presentats a la superfície cel·lular per les molècules del complex principal d'histocompatibilitat (MHC, HLA en humans). Aquestes molècules poden presentar milers de pèptids diferents amb diverses restriccions. L'anàlisi d'aquests repertoris peptídics és fonamental per a dilucidar l'activació dels limfòcits T generats en infeccions, malalties autoimmunes i càncer. Amb aquest nou software, anomenat PRBAM (Peptide Repertoire-Based Anchor Motif), s'aporta una eina potent per a l'anàlisi dels repertoris peptídics de les molècules de MHC. PRBAM utilitza un algoritme nou, fet que el fa complementari als programes ja existents.
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català.
Documento: article ; divulgació ; publishedVersion
Publicado en: UAB divulga, Març 2019, p. 1-2, ISSN 2014-63882 p, 161.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2019-03-26, última modificación el 2019-07-29   Favorit i Compartir